Opbouw reuzenrad begint volgende week

Het reuzenrad keert al op woensdag 12 september terug naar Aalter. Dan wordt met de opbouw van de attractie begonnen.
AALTER: Vooral 's avonds is het reuzenrad sprookjesachtig mooi.
Joeri Seymortier AALTER: Vooral 's avonds is het reuzenrad sprookjesachtig mooi.

Het reuzenrad was vorig jaar een hype op de septemberkermis van Aalter. Meer dan 5.000 mensen uit Aalter en het Meetjesland namen plaats in het reuzenrad, om Aalter vanuit de lucht te bewonderen. Aalter betaalde 50.000 euro, maar verdiende ongeveer de helft terug door de kaartenverkoop. Door het succes van vorig jaar wordt het reuzenrad deze maand terug naar de kermis gehaald.

“Op woensdag 12 september komt het reuzenrad al opnieuw naar Aalter”, zegt schepen van Evenementen Dirk De Smul (CD&V). “Volgende week wordt al begonnen met de grote opbouw van de attractie. De constructie zal op woensdag 19 september klaar zijn, waarna op zaterdag 22 september om 18 uur de kermis opent.”

De glasbollen op de parking Aard worden nog voor 12 september verplaatst naar de Sint-Jozefstraat. Ook de kledingcontainer verdwijnt tijdelijk, tot 4 oktober. De Boerenmarkt verhuist op zaterdag 15, 22 en 29 september naar de parking van het gemeentehuis.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • mario Maes

    Pardon 50000€??!! Gewoon om een kermis attractie naar Aalter te halen Zouden jullie beter het geld niet beter gebruiken voor nuttige dingen mijnheer smul