Nieuwe fusiegemeente toont zondag 10 ambachten op 11 verschillende locaties

De mensen achter de Erfgoeddag van Aalter.
Joeri Seymortier De mensen achter de Erfgoeddag van Aalter.
De nieuwe fusiegemeente Aalter toont op zondag 28 april tien ambachten op elf verschillende locaties. Er werd een kaart gedrukt met het parcours.

Zondag is het Erfgoeddag en staan de ambachten centraal. “In onze nieuwe fusiegemeente Aalter hebben we elf locaties gevonden, waar de mensen tien verschillende ambachten kunnen ontdekken”, zegt schepen Herlinde Trenson (CD&V). “Ideaal dus om zondag eens de fiets of de wagen te nemen, en onze nieuwe fusiegemeente langs alle hoeken te ontdekken. Je leert niet alleen bij over de ambachten, maar zal ook hoekjes van Aalter en Knesselare leren kennen, waarvan je het bestaan niet eens afwist. We hebben een kaart laten drukken met daarop de locaties waar je zondag terecht kan. Meteen een hebbeding, want je kan op de kaart ook de nieuwe fusiegemeente ontdekken.”

De Erfgoedroute loopt onder andere langs de pottenbakkerij van Marc Quintyn in de Urselseweg 161 in Knesselare, de molen van Mike Ekelschot in de Artemeersstraat 14b in Poeke, de bakoven van de familie Mattheeuws in Onderdale 11 in Ursel, keramiekatelier Cuesta aan de Drongengoedhoeve, meubelmakerij Joris De Roo in de Lomolenstraat 38a in Lotenhulle, brouwerij Van Renterghem in de Waterstraat 9 in Knesselare, de kantklossers van ’t Rosalientje in de Stationsstraat 69 in Aalter, siersmid Marc Van Damme in de Hoge Kouter 22 in Aalter, imker Frank Vangenechten en pottenbakkerij Hilde Dierckx in Schoonberg 36 in Aalter, Altra in de Boomgaardstraat 10 in Aalter, en bij schilder Catherine Martens in de Hoekestraat 176 in Knesselare.

De kaart en de gratis brochure zijn te vinden bij alle deelnemers, of deze week ook al in het gemeentehuis en de bibliotheek. Info: www.aalter.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.