Na jaren wachten: Hobbelig fietspad Moerstraat in Bellem wordt eindelijk vernieuwd

De Moerstraat in Bellem.
Gemeente Aalter De Moerstraat in Bellem.
Het fietspad in de Moerstraat in Bellem bij Aalter wordt vandaag en morgen vernieuwd. Daar wordt al jaren op gewacht.

Het fietspad in de Moerstraat is zowat het slechtste van heel de gemeente Aalter. Boomwortels duwen er het fietspad op veel plaatsen naar boven, en dat maakt het fietsen echt gevaarlijk. Er zijn daardoor al verschillende zware valpartijen gebeurd in de Moerstraat. De slechte staat van het fietspad werd ook door Groen al verschillende keren aangekaart op de gemeenteraad. Nu wordt het probleem eindelijk aangepakt.

Vandaag donderdag wordt de toplaag van het fietspad afgefreesd. Morgen vrijdag wordt dan opnieuw geasfalteerd. Tijdens de werken wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Mariahovelaan, Warandestraat, Vaartstraat, de N461, Zuttershoek, Pauwelsbos, Eksterstraat en de Leistraat. Fietsers kunnen in de Moerstraat wel passeren, via het vrije rijvak.

Voor de bewoners van de Moerstraat: op vrijdag 5 oktober zullen de opritten tussen 7.30 en 17 uur niet toegankelijk zijn door de asfalteringswerken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.