Na fusie met Aalter: “Knesselaarse Muziekschool moet behouden blijven”

Een archiefbeeld uit 2015 van het lerarenkorps van het KMTO in Knesselare.
Foto JSA Een archiefbeeld uit 2015 van het lerarenkorps van het KMTO in Knesselare.
Na de gemeentefusie van Knesselare met Aalter wordt gevreesd dat de ‘Knesselaarse Muziekschool’ zou sluiten. De nieuwe fusiegemeente Aalter ontkent.

Het KMTO in Knesselare staat voor ‘Knesselaars Muziek en Toneel Onderwijs’. Gemeenteraadslid Paul Beheyt (Vlaams Belang) wil weten of dat nog een toekomst heeft na de fusie van Knesselare met Aalter. Ook op sociale media heerst onrust dat het KMTO de deuren zou sluiten, en helemaal zou opgaan in de Academie van Aalter.

“Het KMTO is een belangrijk verhaal voor Knesselare”, zegt schepen Kristof De Blaere (CD&V). “Er leeft inderdaad schrik dat het KMTO zou verdwijnen. Ook op sociale media zie ik dat regelmatig passeren. In de nieuwe fusiegemeente Aalter zijn we momenteel volop bezig met een zogenaamde omgevingsanalyse, en wordt alles binnen de gemeentewerking onder de loep genomen. Ik weet heel goed hoe belangrijk KMTO voor Knesselare is. Wij hebben in de nieuwe fusiegemeente Aalter zeker de bedoeling het aanbod te blijven ondersteunen. Het behoud van een locatie in Knesselare is vandaag geen discussie”, zegt schepen De Blaere duidelijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.