Koken aan de zijde van Geert Van Hecke

Broes Tavernier en Geert Van Hecke .
Foto JSA Broes Tavernier en Geert Van Hecke .
Hoog bezoek gisteren in restaurant 't Vijfde Seizoen in Aalter. Voormalig driesterrenchef Geert Van Hecke kwam meekoken met chef Broes Tavernier.

't Vijfde Seizoen bestaat vijf jaar en vierde dat de voorbije dagen met vijf gastchefs. Gisteren kwam zelfs Geert Van Hecke koken, nu de chef van Zet Joe en vroeger van De Karmeliet. Voor 175 euro kon je onder andere genieten van Belgische kaviaar, risotto en gevuld konijn met foie gras en truffel. "Het is super dat mijn leermeester dit wil doen", zegt Broes. "Ik heb heel graag in zijn keuken gewerkt en ik heb er alles geleerd."


Geen stress gisteren in de keuken, maar een goed voorbereide service. "Broes moest maar één keer bellen om zoiets te vragen", zegt Geert Van Hecke. "Veel van mijn oud-leerlingen blijven vrienden. Broes hoort bij de culinaire toekomst van ons land en is momenteel beter bezig dan ikzelf. Leuk om te zien hoe hij de voorbije vijf jaar echt gegroeid is in de keuken." (JSA)