Kermis in Lotenhulle: vernieuwde Lokouter feestelijk ingewandeld

De Lokouter werd op kermiszaterdag ingewandeld.
Joeri Seymortier De Lokouter werd op kermiszaterdag ingewandeld.
De vernieuwde Lokouter in Lotenhulle bij Aalter is zaterdagavond feestelijk ingewandeld door de fanfare, de verenigingen van het dorp, en heel wat politici.

De Lokouter is een zijstraat van de Steenweg op Deinze, tegenover Autocenter Luc. Nu de straat vernieuwd is, wordt ook een tonnagebeperking ingevoerd. Om sluipverkeer van vrachtwagens en te zwaar landbouwverkeer tegen te gaan, mogen voertuigen boven de 3,5 ton er niet meer in. “We vieren dit weekend kermis in Lotenhulle, en dat was het ideale moment om de afgewerkte Lokouter in te wandelen”, zegt schepen Dirk De Smul (CD&V). “We hebben 2 miljoen euro geïnvesteerd, maar kregen bijna 700.000 euro subsidie. De 44 woningen zijn nu aangesloten op een gescheiden riolering en het wegdek is volledig vernieuwd.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.