Kampvuurtje in Aalter? Enkel nog na goedkeuring gemeente

Kampvuur? Dat moet de gemeente dan op  voorhand weten.
Nick Dierickx Kampvuur? Dat moet de gemeente dan op voorhand weten.
Jeugdverenigingen die kampvuren willen houden, moeten dat vanaf nu in Aalter eerst officieel aanvragen aan de gemeente.

Groen vindt de nieuwe regel geen goede zaak, en meent dat geen enkele jeugdvereniging die aanvraag effectief zal doen. Voor Groen is de bestaande Vlarem-wetgeving over kampvuren voldoende.

“De nieuwe regel komt er ook op vraag van onze brandweer”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “Enkele jaren geleden hebben we in Aalter een pijnlijk voorval gehad met een kampvuur dat een jeugdvereniging in de buurt van de E40 aangestoken had. Passanten zagen vuur en rook, en hebben de hulpdiensten gebeld met de melding dat er een uitslaande brand was in de buurt van de Sterrewijk. De brandweer is toen met man en macht uitgerukt, en dat bleek helemaal niet nodig. Zo’n interventies kosten een pak geld, en dat moeten we dus proberen te vermijden. Als kampvuren gemeld worden en door het schepencollege goedgekeurd worden, dan kunnen wij de hulpdiensten daarvan op de hoogte brengen. Misverstanden als die van een paar jaar geleden, kunnen dan niet meer gebeuren”, zegt Patrick Hoste nog.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christophe Decock

    Vorig jaar was de brandweer in onze straat ook op zoek naar een brand na een melding van brandgeur. Het bleek mijn barbecue te zijn. Moeten we straks ook een vergunning aanvragen aan het college om te barbecueën in Aalter?