Hartstarter maakt voetballen bij WSL Lotenhulle veiliger (en daar hebben ouders jeugdspelers voor gezorgd)

De mannen van WSL Lotenhulle tonen de nieuwe hartstarter, voor één van de nieuwe dribbeldoelen.
Joeri Seymortier De mannen van WSL Lotenhulle tonen de nieuwe hartstarter, voor één van de nieuwe dribbeldoelen.
Voetbalclub WSL Lotenhulle heeft een AED-toestel of hartstarter gekocht, betaald met geld van acties van de ouders van jeugdspelers.

In vijf jaar tijd is de jeugdwerking van WSL Lotenhulle uitgegroeid van een groep van zes spelertjes, naar vijf reeksen met vandaag 52 jeugdspelers. “We groeien snel en dat kan alleen met de hulp van veel vrijwilligers”, zegt jeugdcoördinator Gert Van de Steene. “Tijdens activiteiten maken de vrijwilligers en de ouders van de jeugdspelers vaak verse soep of hotdogs. Met die opbrengst hebben we nu een hartstarter kunnen kopen, en werden ook zes nieuwe dribbeldoelen gekocht. Het geld dat door de vrijwilligers van de jeugd binnen gebracht wordt, wordt dus weer in de jeugd geïnvesteerd.”

Op 27 april sluit WSL het seizoen met een match tussen ouders en trainers, en een steakfestijn. Op 15 mei is het vriendjesdag, en mogen alle jeugdspelers een broer, zus, vriend of buur meebrengen naar de training. Er wordt nog gezocht naar nieuwe jeugdtrainers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.