Flitscamera’s zijn geplaatst (maar boetes volgen pas vanaf februari)

Een voorbeeld van een ANPR-camera.
Mozkito Een voorbeeld van een ANPR-camera.
Op verschillende plaatsen in Aalter zijn de nieuwe ANPR-camera’s geplaatst. Maar boetes volgen pas vanaf februari volgend jaar.

Aalter krijgt ANPR-camera’s op een vijftal verschillende plaatsen in de gemeente. Onder andere in de Weibroekdreef in Aalter en op het dorp van Bellem zijn de camera’s ondertussen geplaatst. Bedoeling is om snelheidsduivels te vatten, maar ook om via nummerplaatherkenning chauffeurs met minder goede bedoelingen te scannen en uit het verkeer te kunnen halen.

Groen Aalter ziet de camera’s ook opduiken en wil weten vanaf wanneer er effectief boetes kunnen volgen. “De ANPR-camera’s worden momenteel inderdaad opgehangen”, zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V). “Eerst gaan we een testfase doen. Wanneer er effectief boetes zullen uitgeschreven worden? Dat zal wellicht pas vanaf midden februari gebeuren. Wat niet wil zeggen dat de snelheidsregels vandaag ook al niet gerespecteerd moeten worden”, zegt De Crem nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.