Derde jaar reuzenrad in Aalter: amper 1.591 bezoekers

Het reuzenrad op de kermis in Aalter.
Joeri Seymortier Het reuzenrad op de kermis in Aalter.
Het reuzenrad op de kermis in Aalter heeft de voorbije kermis amper 1.591 betalende bezoekers gelokt.

Twee jaar geleden stapten nog 5.129 bezoekers in het rad, vorig jaar waren dat er nog 2.289. Dit jaar was dat nog een pak minder en bleef het bezoekersaantal steken op 1.591. “Op de openingsavond van de kermis was het stralend weer, maar voor de rest is de kermis dit jaar jammer genoeg helemaal uitgeregend”, zegt schepen Dirk De Smul (CD&V). “Het was zo erg dat we zondagavond ook het vuurwerk niet konden laten doorgaan. Het slechte weer heeft ook een invloed op de bezoekers van het reuzenrad. Maar het zijn toch bijna 1.600 mensen die onze dynamische gemeente van op 43 meter hoogte kunnen bewonderen hebben.”

Vervolg heel onwaarschijnlijk

Of er volgend jaar nog een reuzenrad komt in Aalter, moet officieel nog beslist worden. Ook al wordt in de wandelgangen gezegd dat een vervolg heel onwaarschijnlijk is. Aalter betaalde 65.000 euro voor het reuzenrad. De 1.591 toegangskaartjes aan elk 5 euro, brengen 7.955 euro op. Het reuzenrad draait dus een verlies van ruim 57.000 euro.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patriek Duyck

  Wij betalen....hoe kom je daar bij?

 • Marcel Desmet

  Zo knoeien met gemeenschapsgeld, jaar na jaar, niet normaal.

 • Mario Van de Walle

  Ze zouden met dat geld beter wat meer doen voor de jeugd in Aalter, en voor mensen met honden, keer kijken om een hondeweide aan te maken dat zou ook leul zijn. Mvg

 • Lucas Botterman

  En maar stoefen met dat reuzenrad maar het verlies zullen wij met zijn allen betalen.