De Crem: “Regering in lopende zaken? Veiligheid is iets van voortdurende zaken”

Pieter De Crem
Photo News Pieter De Crem
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) uit Aalter is niet meteen van plan om in de regering van lopende zaken veel aan zijn beleid te veranderen.

De koning heeft vrijdagmiddag het ontslag van de regering Michel aanvaard, waardoor we nu een regering in lopende zaken krijgen. Maar daar denkt versbakken minister De Crem het zijne van. “We mogen dan wel een regering van lopende zaken zijn: veiligheid is elke dag belangrijk en is voor mij iets van voortdurende zaken”, reageert Pieter De Crem (56). “Met zo’n belangrijke bevoegdheden als Binnenlandse Zaken en Veiligheid kan en mag daar niet veel aan veranderen.”

De Crem is dan wel minister, maar donderdag legde hij in Gent ook de eed af als nieuwe burgemeester van de fusiegemeente Aalter. Vanaf 1 januari vormen Aalter en Knesselare daar de nieuwe fusiegemeente Aalter. Meteen nadat De Crem de eed aflegde, deed ook zijn collega Patrick Hoste dat. Hij wordt waarnemend burgemeester. Of Pieter De Crem bij de volgende federale verkiezingen de Oost-Vlaamse Kamerlijst zal trekken, blijft onduidelijk. De man had eerder zijn afscheid uit de nationale politiek aangekondigd. Maar kan hij het lijsttrekkerschap wel weigeren als zetelend minister? “Het is in ieder geval mijn ambitie om zo snel mogelijk voltijds burgemeester van Aalter te worden”, bevestigt Pieter De Crem nog eens.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lodewijk Verborgt

    Natuurlijk wil hij burgemeester worden. Veel minder last en goed betaald. En een heel groot voorbeeld, die van Antwerpen. En die is dan nog partijvoorzitter ook. Zou allemaal niet mogen. Ofwel kom je op voor de stad ofwel voor nationale politiek. Maar niet voor alle twee tegelijk.

  • Marcel Desmet

    Als ze hem een Europees visje voorhouden zal hij Aalter nog wel een beetje laten verderbesturen door boer Hoste,. En die doet dat helemaal niet zo slecht, niemand mist Pieter hier.

  • Roger Dufour

    Zeer goede en geliefde burgemeester in zijn gemeente in een welvarende gemeente.