Dakwerkenfirma vraagt 6.200 euro schadevergoeding van stelende werknemer

Illustratiebeeld.
Joost De Bock Illustratiebeeld.
Een dakwerkenfirma uit Knesselare vordert een schadevergoeding van 6.200 euro terug van een voormalig interim-werknemer. Die ging tot twee keer toe met heel wat rollen roofing aan de haal op een werf in Koksijde, na de werkuren. De tweede keer werd hij echter betrapt.

De man van Roemeense nationaliteit werkte in oktober en november vorig jaar voor de firma Van Severen nv uit Knesselare. Hij had echter bijbedoelingen en zag zijn kans om snel extra geld te verdienen. De eerste keer stal hij 21 rollen roofing en verkocht hij die door. De tweede keer nam hij er 40 mee, maar werd hij op heterdaad betrapt. Samen met een kompaan had hij het hangslot van de werf doorgeknipt en ook de werfkeet opengebroken. De kompaan kon ontkomen. De voormalige werknemer werd opgepakt.

Het bouwbedrijf vraagt 6.200 euro schadevergoeding, waarvan 4.150 voor de roofing en de rest voor extra werkuren, herstelkosten en een morele schadevergoeding. De advocaat merkte op dat het bedrijf gezichtsverlies leed ten aanzien van andere bedrijven en de bouwheer. Het openbaar ministerie vraagt 1 jaar cel voor beide, al houdt de tweede verdachte zich schuil in Roemenië.

Verblijfplaats bij vriend

De advocaat van de ex-werknemer vroeg om zijn cliënt nog een kans te geven door een celstraf met voorwaarden. Hij pleitte dat zijn cliënt terecht kon bij een vriend als vaste verblijfsplaats. Alleen.. die vriend blijkt de zoon van de voortvluchtige mededader. Dat gaf de advocaat ook toe. Vonnis 7 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.