Dag op dag 50 jaar na datum: De Schuur doet Woodstock herleven in Aalter

Woodstock 50 wordt gehouden op 15 augustus 2019

Wilfried Brits en Jo Van Nevel zijn klaar voor Woodstock 50.
Joeri Seymortier Wilfried Brits en Jo Van Nevel zijn klaar voor Woodstock 50.
Zin om dag op dag 50 jaar na datum de hippiesfeer van Woodstock nog eens te herbeleven? Op donderdag 15 augustus pakt De Schuur in Aalter uit met de festivaldag ‘Woodstock 50’. “Het is de bedoeling om de sfeer van toen naar hier te halen, maar op 400.000 bezoekers moeten we niet rekenen”, lacht Jo Van Nevel.

Het Woodstock van 1969 in het Amerikaanse Bethel duurde van 15 tot en met 18 augustus, maar in Aalter wordt op donderdag 15 augustus 2019 voor twaalf uren ‘vrede en muziek’ gekozen. Het werd uiteindelijk het meest legendarische muziekfestival uit de geschiedenis. “Ik ben helemaal gek op de muziek van de jaren zestig”, zegt Jo Van Nevel, de man achter De Schuur in de Stationsstraat en sportschool Okinawa in de Bierweg in Aalter. “Mijn vrouw Nadine en ik zijn twee jaar geleden vijftig geworden, en wilden dat in die typische hippiestijl vieren. Daar is het idee ontstaan om in 2019 een soort Woodstockfestival in Aalter te organiseren. We hebben drie leuke groepen kunnen strikken, die de muziek uit de jaren zestig doen herleven. Muziekkenner Freddy Ongena zal als dj Flor twaalf uur plaatjes draaien uit de tijd van Woodstock. Hij zit al weken op zijn zolder, en zegt dat er pareltjes zullen tussen zitten. We hopen dat onze bezoekers meegaan in de sfeer, en dat ze zich ook een beetje hippie zullen kleden. Kamperen in tentjes gaan we hier niet doen. Ik heb een beetje schrik dat zoiets in Aalter uit de hand zou kunnen lopen”, knipoogt Jo.

Pascale Michiels

Jo Van Nevel nam muziekmanager Wilfried Brits uit Lotenhulle onder de arm voor de muzikale invulling van het Aalterse Woodstock. Hij is de man die destijds onder andere Kleptomania, Vaya Con Dios en Blue Blot opstartte. “De hoofdact wordt Woodstock Legends, die om 18 uur optreden”, zegt Wilfried Brits. “Woodstock Legends is een eerbetoon aan de rockklassiekers die in 1969 gebracht werden door artiesten zoals Janis Joplin, The Band, Crosby, Stills en Nash&Young. In de band spelen onder andere zangeres Pascale Michiels, en de onnavolgbare Filip Bollaert op gitaar en zang. Beginnen doen we om 15 uur al met ‘Four of a Kind’, de band die in 1968 ontstond en later de basis zou vormen voor Kleptomania. Om 17 uur is er een Janis Joplin-tribute, door An de Bruijn en Pieter van Bogaert.”

Start om 12 uur

Kaarten voor ‘Woodstock 50' kosten 20 euro in voorverkoop en 22 euro aan de kassa. Kaarten kunnen gekocht worden aan de balie van Okinawa, Bierweg 59 in Aalter. Het event begint op 15 augustus om 12 uur, en het eerste optreden begint om 15 uur. Je vindt De Schuur in de Stationsstraat 211 in Aalter.

De groep Woodstock Legends.
RV De groep Woodstock Legends.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.