Comité Pierlala in rouw: René De Rycke (62) plots overleden

Ursel: Pierlala trok vroeger elk jaar door de straten van Ursel.
Archiefbeeld JSA Ursel: Pierlala trok vroeger elk jaar door de straten van Ursel.
Het comité van Pierlala uit Ursel rouwt om de plotse dood van René De Rycke. De man werd amper 62 jaar oud.

De Pierlalastoet trok in 2015 voor het laatst door de straten van Ursel, maar het comité doet er sindsdien alles aan om de legende levend te houden. René De Rycke heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger. “René is in het begin van de jaren tachtig bij ons gekomen”, zegt vriend Ludwig De Meyere van het Pierlalacomité. “Hij heeft altijd goede ideeën gehad voor de thema’s van onze stoet, en had ook veel talent bij het opbouwen van onze wagens. Dat gebeurde trouwens bij hem in de loods in Wessegem. Een zeer gedreven man die we nu veel te vroeg verliezen.”

De stoet gaat al enkele jaren niet meer uit. “Vorige week zijn we nog samen gekomen met ons comité, dus we bestaan nog. We proberen de legende van Pierlala in leven te houden. We hebben nog onze reus Pierlala en lopen regelmatig mee in stoeten. Of er ooit nog een stoet komt? Wanneer de juiste mensen opstaan, kan dat zeker”, klinkt het nog.

Ook schepen Herlinde Trenson (CD&V) is aangedaan door het plotse overlijden van René De Rycke. Begin dit jaar overleed ook al zijn dochter. “René was een icoon in ons dorp”, zegt schepen Trenson. “Samen met zijn vrouw was René een van de bezielers van Pierlala. Dit onverwachte overlijden treft heel ons dorp Ursel.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.