CD&V en N-VA laten elkaar (nog) niet los

CD&V en N-VA zijn in Aalter nog niet van plan om uit elkaar te gaan. Ook al wil geen van beide partijen nu al met zekerheid zeggen dat ze in 2018 opnieuw in kartel naar de kiezer gaan.


N-VA wil volgend jaar zoveel mogelijk met eigen lijsten opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Ieper wordt de samenwerking met CD&V stopgezet, maar in Aalter is dat nog niet aan de orde. "Nationaal is er inderdaad de druk om de kartels op te geven", zegt plaatselijk voorzitter Sofie Vermeersch van N-VA. "Maar in Aalter is die beslissing nog niet genomen. Wij worden gewaardeerd als kartelpartner en kunnen hier mee wegen op het beleid. Met de fusie met Knesselare worden de kaarten nu natuurlijk helemaal anders geschud. We gaan van een gemeente van 20.000 naar een kleine 30.000 inwoners. We onderzoeken nog wat dat voor N-VA kan betekenen. Vandaag is er over de toekomst van het kartel nog geen zekerheid."


Bij CD&V Aalter lijken ze toch iets meer gewonnen om N-VA ook na 2018 mee aan boord te houden. "We hebben al sinds 2006 een uitzonderlijk goede samenwerking", bevestigt Pieter De Crem (CD&V). "We gaan nu vooral nog anderhalf jaar samen goed besturen. De gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 zijn nu nog niet aan de orde. In Aalter werkt het kartel CD&V met N-VA perfect." (JSA)