Brokkenpiloot rijdt omheining manège kapot en vlucht

Een nog onbekende persoon ramde het houten hekken van de manège.
RV Een nog onbekende persoon ramde het houten hekken van de manège.
Een nog onbekende persoon heeft vrijdag een houten hek van een manège kapot gereden in Aalter. Het slachtoffer schat de kosten op 500 euro, maar stapt voorlopig niet naar de politie. 

“We willen de dader eerst de kans geven om zelf langs te komen”, zegt Tim Saey (30). Zijn schoonvader bezit de manège VH Stabels, gelegen in de straat Hageland. Saey plaatste een bericht op Facebook. “Bij het ongeluk kwam waarschijnlijk de bumper van de wagen los”, schrijft hij. “Je kan een spoor volgen van aan het hekken tot in de Bollebekstraat enkele honderden meters verderop. Daar stopt het spoor plots.”

Toch tijdig geremd

Het hekken stond rond een van de paardenweides. Gelukkig remde de dader nog tijdig af. “Een meter verder staat de omheining die de paarden tegenhoudt", licht Saey toe. “Had hij dat omver gereden dan waren de dieren ontsnapt. Je wil niet hoeveel kosten er dan zouden geweest zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.