Bibliotheek plaatst boekenasiel in inkomhal Sportpark

Bibliothecaris Jan Claeys en cultuurschepen Martine Bergez bij het boekenasiel in de inkomhal van het Sportpark.
Foto JSA Bibliothecaris Jan Claeys en cultuurschepen Martine Bergez bij het boekenasiel in de inkomhal van het Sportpark.
In de inkomhal van het gemeentelijk Sportpark van Aalter staat sinds gisteren een 'boekenasiel'. Iedereen die wil, kan er gratis boeken uit nemen.

De bibliotheek van Aalter koopt elk jaar zo'n vijfduizend nieuwe boeken en dus moeten er ook elk jaar vijfduizend oude boeken weg. "We houden af en toe wel eens een uitverkoop, maar het grootste deel gaat naar het containerpark", zegt bibliothecaris Jan Claeys. "Dat vinden wij zonde en daarom hebben we het boekenasiel in het leven geroepen. In een kastje in het Sportpark stoppen we elke maand een verse lading oude boeken. Iedereen die wil, mag boeken meenemen naar huis. Terugbrengen hoeft niet. Het is wel niet de bedoeling dat de mensen zelf hun oude boeken in het kastje zetten, anders zijn wij het overzicht kwijt."


Het boekenasiel in het Sportpark wordt zeker niet het laatste. "Wanneer dit aanslaat, willen we ook elders zo'n kastje plaatsen", zegt cultuurschepen Martine Bergez (CD&V). "We denken bijvoorbeeld aan de Academie of in het gemeentehuis. Proximus geeft ook dertig oude telefooncellen weg aan gemeenten die er een culturele toekomst kunnen aan geven. We hebben een aanvraag ingediend om in zo'n oude telefooncel een boekenasiel te maken. Volgende maand weten we of we winnen." (JSA)