Betonblokken Oude Gentweg blijven

Aalter laat de betonblokken in de Oude Gentweg zeker nog staan tot het voorjaar van volgend jaar.

De Oude Gentweg in Aalter is al een tijd afgesloten met betonblokken, om al het doorgaand verkeer te weren. Een maatregel die genomen wordt voor de werken aan het afrittencomplex van de E40. Te veel verkeer zou anders langs de Oude Gentweg een sluipweg zoeken, om het drukke verkeer rond de werken te mijden. Maar ook de bewoners van het Loveld moeten door die blokken vaak omrijden om aan hun eigen huis te geraken. Daar is veel protest over, maar de tijdelijke maatregel blijft aangehouden. “De tijdelijke verkeersmaatregel om de Oude Gentweg met betonblokken af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer blijft van toepassing tot het einde van de werken aan het op- en afrittencomplex. Dat zal in het voorjaar van 2019 zijn”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

De werken aan het afrittencomplex E40 zitten net nu in een hinderlijke fase. Tot vrijdag 14 september blijft in Aalter de oprit van de E40 richting Gent dicht. De twee afritten van de snelweg zijn wel open.

AALTER: Van de afrit van de E40 kom je in Aalter op het Rond Punt terecht. Heel die zone wordt de komende twee tot drie jaar vernieuwd.
JSA AALTER: Van de afrit van de E40 kom je in Aalter op het Rond Punt terecht. Heel die zone wordt de komende twee tot drie jaar vernieuwd.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Maenhaut

    Zij de lusten, wij de lasten. Dit heeft niets te zien met sluipverkeer, maar met egoïsme. Om naar de Bellemstraat (kant Aalter) te rijden moet men drie straten vermijden. Moest men de Oude Gentweg (de middeste) openstellen richting Kestelstraat (één richting), was dit opgelost. Triestig, maar 't is te zien wie daar woont, hee ???

  • Frederik canoot

    Het zijn toch maar de inwoners van Bellem die een weg naar Aalter moeten zoeken.

  • Raphael Hautekier

    Passeren met de fiets is al gevaarlijk, een beetje weinig ruimte om tussen die blokken te rijden maar die afsluiting voor voertuigen is prima.