Auto's moeten wijken voor (breed) fietspad

In de Bellemstraat zal het fietspad van 3 meter breed afgescheiden zijn van de bestaande rijweg met een houten omheinig.
JSA In de Bellemstraat zal het fietspad van 3 meter breed afgescheiden zijn van de bestaande rijweg met een houten omheinig.
Na 15 jaar komt er dan toch een fietspad tussen Aalter en Bellem. In het laatste deel van de Bellemstraat wordt het fietspad zelfs bijna even breed als de rijweg.

De plannen voor de aanleg van een fietspad langs de Bellemstraat en de Bellemdorpweg krijgen vorm. "In de Bellemstraat tussen de Korte Kave en de Bellemdorpweg zullen we een fietspad aanleggen van bijna drie meter breed, bijna de helft van de rijweg", zegt burgemeester Patrick Hoste (CD&V). "Dat wordt van de rijweg gescheiden door een houten afsluiting. Auto's zullen elkaar enkel kunnen kruisen op drie uitvoegstroken die we gaan aanleggen. Wie met de auto van Aalter naar Bellem wil, zal daardoor gedwongen worden om te kiezen voor de Oostmolenstraat of de Weibroekdreef."


Het nieuwe fietspad start in Bellem aan het plateau met de Moerstraat. Daar komt links en rechts van de weg een fietspad tot aan het voetbalveld. Ter hoogte van het voetbalveld komt er een middengeleider, die ook de snelheid van de wagens moet afremmen. Van het voetbalveld tot aan de Bellemstraat komt er dan een dubbel fietspad achter de bomenrij, aan de rechterkant van de weg. "Waarom het meer dan 15 jaar moest duren vooraleer het fietspad er komt? Het is goed doordacht en voor bepaalde stukken krijgen we ook tot tachtig procent subsidie. En dan moet je natuurlijk heel veel geduld hebben."


De werken starten begin volgend jaar en moeten tegen 1 september 2018 klaar zijn. (JSA)