Academie Aalter: nu ook Beeldende Kunst voor jongeren en volwassenen

Sfeerbeeld uit een beeldatelier.
Foto Joris Vergauwen Sfeerbeeld uit een beeldatelier.
De Kunstacademie Aalter start met een opleiding Beeldende Kunst voor jongeren en volwassenen.

De afdeling bestond al voor kinderen van de lagere school, maar wordt nu uitgebreid. “Er is al langer vraag naar doorstroming, zodat kinderen ook na de lagere school hun opleiding gewoon kunnen voortzetten in Aalter”, zegt schepen Kristof De Blaere (CD&V). “Vanaf dit schooljaar biedt Kuma een Beeldatelier voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar, en een Beeldatelier voor volwassenen aan.”

Voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar loopt de nieuwe opleiding zes jaar. De lessen vinden plaats op zaterdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur. Voor volwassenen loopt de cursus twee jaar, elke woensdagavond van 18.30 tot 22 uur. Iedereen kan instappen. Er is geen voorkennis vereist en iedereen wordt persoonlijk begeleid.

De lessen starten in het lokaal Beeldende Kunst in de bibliotheek in de Boomgaardstraat 10 in Aalter. Van zodra het nieuwe Kunstencentrum aan het station klaar is, verhuizen de cursisten naar de nieuwe ateliers. Inschrijven kan nog tot maandag 30 september op www.academiekuma.be/inschrijven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.