Aalter investeert in voetbalinfrastructuur

WITTE STER LOTENHULLE WERKT AAN HEROPSTART MET VERNIEUWD BESTUUR

Witte Ster Lotenhulle wil er komende zomer weer staan, met een nieuwe bestuursploeg en volgend jaar ook een extra jeugdploeg en een nieuw eerste elftal.
Foto JSA Witte Ster Lotenhulle wil er komende zomer weer staan, met een nieuwe bestuursploeg en volgend jaar ook een extra jeugdploeg en een nieuw eerste elftal.
Aalter legt de komende jaren meer dan een miljoen euro op tafel om de voetbalinfrastructuur in de deelkernen grondig te renoveren. In Aalter-centrum, Bellem en Maria-Aalter wordt nieuwe infrastructuur gebouwd. Lotenhulle moet voorlopig tevreden zijn met een renovatie. Een vernieuwd bestuur wil Witte Ster Lotenhulle er weer op de kaart zetten.

 


De voetbalcomplexen in Aalter moeten er tegen eind 2018 beter en moderner uitzien.


"We hebben daarvoor grootse plannen", zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V). "Het voetbalstadion van Aalter-centrum dateert van 1972 en is echt aan vernieuwing nodig. Daar worden de tribune, voetbalkantine, kleedkamers en douches volledig ontmanteld en herbouwd. Volgens de noden van een moderne voetbalploeg en perfect energiezuinig. Ook in Maria-Aalter komt er een nieuwe sportinfrastructuur met kantine, douches en kleedkamers. In Bellem komt er een nieuwe tribune, die we laten ontwerpen in samenspraak met de voetbalploeg. Alles samen zullen die projecten meer dan een miljoen euro kosten. Veel geld, maar voetbal is dan ook een echte volkssport voor jong en oud. Naast het sportieve luik en de jeugdwerking is ook het sociaal aspect van een voetbalploeg in een dorp zeer belangrijk."

Nieuw bestuur Witte Ster

Ook voor het voetbalcomplex van Lotenhulle had de gemeente eigenlijk 400.000 euro aan de kant gelegd om een nieuwe kantine en kleedkamers te bouwen. Maar dat project wordt even op afwachten gezet. Witte Ster Lotenhulle klimt na enkele moeilijke jaren uit een dal en heeft nu enkel drie jeugdploegen en de zondagsreserven. Een eerste elftal is er niet eens. "Maar daar moet verandering in komen", zegt kersvers voorzitter Marino Rothier, de cafébaas van 't Volkshuis op het dorp. "We hebben een nieuwe bestuursploeg en willen voetbal weer op de kaart zetten in Lotenhulle. We hebben dit seizoen al drie jeugdploegen en onze zondagsreserven. Daar moet volgend seizoen met de U10 zeker een extra jeugdploeg bij komen, en ook een nieuw eerste elftal en beloften. Voor dat laatste zijn we op zoek naar minstens 35 tot 40 spelers. En neen, rijk zullen die spelers misschien niet worden door voor Witte Ster Lotenhulle te kiezen. Maar we willen wel een echte vriendengroep creëren, met mannen die met het grootste plezier naar de voetbal komen, en dat enthousiasme ook kunnen overzetten op de supporters."


De infrastructuur van Lotenhulle is echt wel verouderd. Meteen een compleet nieuw project bouwen wil de gemeente Aalter daar nog niet doen. "Het is een goede zaak dat er in Lotenhulle een nieuw bestuur is", zegt Pieter De Crem. "De nieuwbouw voor Lotenhulle hebben we nu wel even op afwachten gezet. Logisch, wanneer een club niet eens een eerste elftal heeft. Ik wil de komende maanden graag zien hoeveel levenskracht er in het vernieuwde Witte Ster zit. De club kan zeker op ons rekenen om eventuele renovatiewerken aan de infrastructuur mee te helpen dragen."

Nieuwjaarsreceptie

Op vrijdag 13 januari stelt het vernieuwde Witte Ster zich aan het publiek voor op een eerste nieuwjaarsreceptie. Alle supporters zijn welkom.