Exclusief voor abonnees

Aalter-Brug krijgt een echt dorpsplein: woonpark De Weverij start nieuwe fase

Blokken recht tegenover parochiekerk worden gebouwd

Tussen de twee nieuw te bouwen woonblokken, wordt het bestaande kerkpleintje van Aalter-Brug doorgetrokken, zodat er een echt dorpsplein komt.
Arks Tussen de twee nieuw te bouwen woonblokken, wordt het bestaande kerkpleintje van Aalter-Brug doorgetrokken, zodat er een echt dorpsplein komt.
Het woonpark De Weverij tussen de N44 en het dorp van Aalter-Brug start een nieuwe fase. Er wordt een nieuw appartementsblok gebouwd, recht tegenover de kerk van het dorpje. Het kleine pleintje voor de kerk wordt doorgetrokken in het woonpark, waardoor Aalter-Brug voor het eerst een echt dorpsplein zal krijgen.

De tijd van de oude fabriek Sturzo die met een blinde muur het hele dorpsgezicht van Aalter-Brug bepaalde, ligt al jaren achter ons. De fabriek stond jaren leeg, maar werd gesloopt. Nu wordt stap voor stap een nieuw woonproject uitgebouwd. Aan de Sint-Godelievestraat staan al acht nieuwe woningen, en aan het water staat al het appartementsblok De Barge, met 35 appartementen. Daar komen midden in het woonpark, en dus recht tegenover de kerk, twee nieuwe woonblokken bij. De zone tussen die twee woonblokken ligt evenwijdig met het bestaande kerkplein, waardoor dat een geheel kan worden.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.