Aalter betaalt scholen busvervoer naar zwembad terug

De toegang tot het zwembad van Aalter.
Joeri Seymortier De toegang tot het zwembad van Aalter.
De gemeente Aalter gaat alle scholen in de nieuwe fusiegemeente vergoeden voor het busvervoer van en naar het zwembad.

“De gemeente betaalt vanaf januari de schoolfactuur voor het busvervoer naar het zwembad terug”, zegt schepen van Onderwijs Kristof De Blaere (CD&V). “Dat gebeurde al in de prefusiegemeente Aalter, maar niet in de prefusie Knesselare. Vanaf 1 januari 2020 geldt de terugbetaling voor de volledige nieuwe gemeente Aalter.”

Ook op naschoolse kinderopvang wordt ingezet. “We bieden dat aan op acht locaties, in samenspraak met de schooldirecties”, zegt De Blaere. “Elke dag komen meer dan 300 kinderen naar de voorschoolse opvang, en 550 kinderen naar de naschoolse opvang. Dit jaar werd het retributiereglement aangepast naar het laagste tarief, en voorzien we enkel nog vieruurtjes van lokale leveranciers.”

Bij het kunstonderwijs in de gemeente werd afgestapt van de manuele en intensieve inschrijvingsdagen. “Er zijn enkel nog digitale inschrijvingen mogelijk en dat loopt nagenoeg vlekkeloos. Uiteraard is ondersteuning en manuele inschrijving nog mogelijk”, zegt schepen De Blaere nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.