23 jaar en klaar voor toprestaurant

KOPPEL MET PAK ERVARING IN STERRENZAKEN OPENEN DINSDAG 'WOESTYNE'

Angelique Maenhaut en Tim Vervynckt hebben nog werk in hun zaak. Zondagavond is er een eerste try-out en dinsdag gaat het restaurant open voor het grote publiek.
Foto JSA Angelique Maenhaut en Tim Vervynckt hebben nog werk in hun zaak. Zondagavond is er een eerste try-out en dinsdag gaat het restaurant open voor het grote publiek.
Amper 23 jaar zijn ze, maar dinsdag openen chef Tim Vervynckt en zijn echtgenote Angelique Maenhaut wel al hun eigen gastronomisch restaurant in Aalter. Allebei hebben ze al ervaring opgedaan in sterrenzaken en willen met 'Woestyne' hun thuisgemeente nu nog meer op de culinaire kaart plaatsen.

Tim Vervynckt, in 2012 nog beste Juniorkok van het land, werkte al in de keuken van La Durée, Danny Horseele en meest recent nog in Nuance en weet dus wat het is om de kwaliteit van twee sterren na te streven. Zijn vrouw Angelique deed ervaring op in Auberge du Pêcheur in Latem en bij Kelderman in Aalst. Het openingsmenu oogt alvast uitnodigend: zacht gegaarde zalm, Noordzeetong, gegrilde lamszadel en gelakte lamsnek en een dessert van platte kaas met Bergamot-citroen. "We willen van Woestyne een gezellig gastronomisch restaurant maken, maar wel zeer toegankelijk", zegt chef Tim. "We bieden een lunch aan, en daarnaast een driegangenmenu en een viergangenmenu. Elke maand pakken we ook uit met een andere degustatie die de liefhebbers als extraatje kunnen bij bestellen. Bij de start is dit wintertruffel, voor de prijs van 22 euro."

Wijnkaart

Wijnarrangementen heeft Woestyne niet. "Een bewuste keuze", zegt Angelique. "We hebben tachtig referenties op onze wijnkaart staan, waar we heel trots op zijn. Allemaal wijnen die een perfecte prijs-kwaliteit verhouding hebben. Op het einde van de rit betalen de mensen eigenlijk hetzelfde als bij een wijnarrangement, maar ze hebben wel alle keuze. Onze wijnen gaan vanaf 27 euro per fles. Tussen de 30 en 60 euro is er een zeer ruime keuze. Voor de echte liefhebbers gaan we tot 180 euro. Naast onze wijnkaart, bieden we wel een bierarrangement aan met verrassende Belgische bieren die bij de gerechten passen."

Jong team

Ambitieus plan, al zeker voor een koppel dat allebei amper 23 jaar is. "Mijn chef van Nuance is ook op zijn 23ste gestart, dus het kan", zegt Tim vastberaden. "Natuurlijk zijn we zeer jong, maar we zijn er allebei volledig klaar voor. Ons hele team is trouwens bijzonder jong. Mijn mannen in de keuken zijn 24 en 25 jaar. Het meisje dat bij Angelique helpt, moet nog 20 jaar worden. Dat we ooit samen een restaurant zouden beginnen, staat al lang vast. We wilden dat in een landelijke hoeve doen en het liefst in Aalter. Toen Woestyne in Aalter-Brug verbouwd werd tot zakencentrum en restaurant, hebben we niet getwijfeld. We hebben nog geen seconde spijt van onze beslissing."


De concurrentie in Aalter wordt groot, want de gemeente heeft al heel wat culinaire restaurants. "Daar hebben we geen schrik van", zegt Angelique. "We kunnen elkaar alleen maar versterken. Als tiener heb ik gewerkt in Het Sparrenhof en Tim in De Genieter. We zijn van Aalter en kennen hier iedereen. Dat we onze zaak in onze eigen gemeente wilden, was iets dat al van bij het begin vast stond."


Restaurant Woestyne, Watermolenstraat 4, is gesloten op zaterdagmiddag, op zondagavond en maandag heel de dag. Een lunch kost er 27 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie. Het driegangenmenu kost 39 euro en het viergangenmenu 51 euro. Acteur Guy Van Sande zorgt voor de foto's en de poëzie in het restaurant. Reserveren op 09/335.27.78 of www.woestyne.be.