"Waarom hield ik haar niet tegen?"

NABESTAANDEN SANDY SOMERS BLIJVEN MET VRAGEN ZITTEN NA DODELIJK ONGEVAL

Sandy Somers werd 35 jaar oud.
RV Sandy Somers werd 35 jaar oud.
Het tragische ongeval waarbij de 35-jarige Sandy Somers om het leven kwam vlakbij café 't Soulistje in Aalter roept ook bij haar vriend J.B., die het ongeval zag gebeuren, veel vragen op. Volgens hem was er die avond geen sprake van een ruzie, maar de familie blijft vinden dat er iets niet klopt. "Ik verwijt mezelf ook dat ik haar niet heb tegengehouden", zegt J.B.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Sandy Somers rond 3 uur gegrepen door een wagen terwijl ze de Tieltsesteenweg schuin overstak. Waarom ze zich op dat moment op de straat begaf en hoe het komt dat de chauffeur haar niet zag in haar fluoroze jas, doet bij haar nabestaanden veel vragen rijzen. Volgens de zus van het slachtoffer was er op café mogelijk een ruzie ontstaan tussen Sandy en haar nieuwe vriend J.B., maar dat ontkent de man.


"Het is absoluut niet waar dat Sandy door een woordenwisseling is weggelopen en ik vind het ook jammer dat de familie er zo over denkt", vertelt J.B.. "Donderdag hadden we wat woorden gehad. Omdat ik vrijdag na het voetbal vroeger thuis was dan verwacht, ben ik nog even naar 't Soulistje gegaan en ik heb gevraagd of Sandy mee wilde. Dan konden we het wat uitpraten. Het werd een gezellige avond, ik heb Sandy zelfs nog voorgesteld aan een paar vrienden. We kenden elkaar nog niet lang, een echt koppel waren we nog niet."


Volgens J.B. was het rond 3 uur welletjes en wilden ze naar huis. "Mijn auto stond aan de overkant van de straat geparkeerd. Ik zag nog een vriend waar ik kort goeiedag tegen zei, maar Sandy stak al over. Ik riep haar nog iets toe, we waren wat onnozel aan het doen tegen elkaar. Ze draaide zich om en toen gebeurde het ongeval. Ik zag het gebeuren van op het fietspad. Ik begrijp ook niet hoe het kon gebeuren. Ik neem de bestuurder niets kwalijk, maar ik snap niet dat hij haar niet zag."

Het ongeval gebeurde aan café 't Soulistje in Aalter.
Wouter Spillebeen Het ongeval gebeurde aan café 't Soulistje in Aalter.

Geen antwoord

"Toch vinden wij het verhaal heel raar", klinkt het bij de familie. "Sandy zou nooit zomaar zonder te kijken de straat oversteken. Er moet daar volgens ons nog iets gebeurd zijn. Tot we camerabeelden te zien krijgen, zullen we het waarschijnlijk ook nooit weten. Op deze manier kunnen we het niet plaatsen. We zouden J.B. ook helemaal niets kwalijk nemen als er een ruzie was geweest, dat kan iedereen overkomen. Maar we willen gewoon weten wat er gebeurd is en waarom. Als we aan J.B. vragen waarom Sandy op straat liep, dan krijgen we geen antwoord."


Volgens J.B. is hij zelf vragende partij naar meer contact met de familie van Sandy. "De familie wil me uitsluiten", zegt hij. "Ik kan het hen niet kwalijk nemen dat ze een zondebok zoekt. Ik verwijt mezelf ook verschillende dingen. Waarom zijn we niet nog iets langer gebleven? Waarom heb ik niet gezegd 'blijf nog even hier' terwijl ik met een kennis praatte?"


"Wij sluiten niemand uit", reageert de familie. "We hebben van hem nu al verschillende versies van het verhaal gehoord en we blijven het verdacht vinden."


Wie dat wil, kan Sandy nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Van Parijs - Coddens in Aalter. "Iedereen is welkom", klinkt het.