"Stop overvloed aan appartementen"

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN AALTER-KNESSELARE

Op de hoek van de Boomgaard met de Stationsstraat wordt volop gebouwd aan nieuwe appartementen.
Joeri Seymortier Op de hoek van de Boomgaard met de Stationsstraat wordt volop gebouwd aan nieuwe appartementen.
In het centrum van Aalter wordt het ene appartement na het andere gebouwd. Te veel? Of moeten we lekker blijven verder bouwen?

CD&V/N-VA wil verder werken op de mix die er vandaag al is. "Wonen is een basisrecht. Wie in onze mooie gemeente Aalter wil wonen, moet die kans krijgen", zegt Pieter De Crem. "Wij laten de keuze aan de mensen. Wie voor een appartement kiest, moet daar de kans toe krijgen. Waar de appartementen komen en hoe hoog mag gebouwd wordt, kunnen we als gemeente netjes reglementeren. De stationsbuurt en de Warande zijn twee voorbeelden van ontwikkelingen waar het vandaag mooi en rustig om wonen is. Ik hoor maar weinig mensen zeggen dat ze niet graag in Aalter wonen. Wij zetten ons woonbeleid dan ook graag zo verder."

Open Vld Plus maakt andere keuzes. "We moeten stoppen om Aalter vol te bouwen met appartementen", vindt Vic De Jaegher. "Er is een verzadiging aan de gang, waardoor verhuurprijzen kelderen. Dit trekt huurders aan met veel minder financiële middelen. De handelaars zijn daar de eerste dupe van en nadien onze gemeentelijke kas. Woningen moeten ruimer bekeken worden, om 'levenslang' wonen in praktijk toe te laten. Open ruimte moet behouden blijven buiten de deelkernen. Hergebruik van bestaande woninggrond moet gestimuleerd worden."

Verzadiging

Groen vindt wonen in Aalter steeds duurder worden. "Wij willen er voor zorgen dat een goede en betaalbare woning geen onhaalbare droom is", zegt Mieke Schauvliege. "Jonge gezinnen trekken naar de buurgemeenten, omdat de woningen en bouwgronden daar goedkoper zijn. Groen zet in op dichter en kleiner wonen, maar wil tegelijkertijd dat er voldoende groen in de buurt is. Het voortdurend aansnijden van nieuwe open ruimte, is geen oplossing. De voorbije jaren was er een veel te snelle groei aan nieuwe appartementen, waar projectontwikkelaars vrij spel kregen. Met een overaanbod tot gevolg. Wij gaan voor de renovatie van de vele verouderde woningen. Alternatieve woonvormen moeten ook kunnen. Bij elk bouwproject voorzien we groene ruimte om te spelen, sporten en ontspannen." (JSA)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.