‘Jorden The Ninja’ is met 100.000 volgers rijzende ster op Youtube: “Ik zocht een manier om me uit te leven”

Jordy Maerschalck voor zijn werkplek, goed voor 10.000 euro aan materiaal.
Jeffrey Dujardin Jordy Maerschalck voor zijn werkplek, goed voor 10.000 euro aan materiaal.
De 23-jarige Jordy Maerschalck uit Aalter, ook bekend als Jorden The Ninja, is een rijzende ster op Youtube. De jongeman haalde donderdag maar liefst de grens van 100.000 volgers op Youtube, meer dan driemaal het aantal inwoners van zijn gemeente. “Ik zocht een manier om me uit te leven”, zegt Jordy.

De Aalterse Jordy Maerschalck kan indrukwekkende cijfers voorleggen, “Mijn video’s zijn in totaal al 17 miljoen keer bekeken, goed voor een totaalduur van 68 jaar en 210 dagen. Dat is toch zot? Dat is een leven lang.” Jordy, die bekend staat als Jorden The Ninja, besloot om twee jaar geleden Youtuber te worden. Hij riep de hulp in van zijn beste vriend Arno Wynsberghe en ze begonnen samen filmpjes te maken. 

Uitleven

“Ik zocht een manier om met mijn gevoelens om te gaan, om me uit te leven. Ik laat mensen graag lachen, het is mijn manier om zorg te dragen voor anderen mensen. Soms acteer ik, soms ben ik mezelf, en dat werkt.” In zijn omgeving bleek niemand echt te geloven in zijn kansen. “99 procent zei dat het me niet ging lukken. Ze dachten dat ik er niks mee ging bereiken, nu willen ze mij allemaal kennen”, zegt hij. Op zijn Youtubekanaal vind je alle soorten video’s, gaande van vlogs tot voice-overs tot zelfs extreme uitdagingen.

Jorden The Ninja.
Jorden The Ninja. Jorden The Ninja.

1 van 8

Jordy is één van de acht Youtubers in België die de kaap van 100.000 volgers kan overschrijden. “Het was een doel voor mij om die kaap te overschrijden. Dankzij de steun van iedereen, mijn vriendin, vrienden, familie en natuurlijk mijn volgens is het gelukt.” Al brengt dat toch wel enkele ongemakjes mee. “Je hebt geen privacy meer. Ik kies daar niet voor, ik wil enkel entertainen. Maar sommige gaan toch ver om me te vinden of te fotograferen. Het helpt natuurlijk niet dat ik naast een middelbare school woon. Zo bellen ze soms aan om middernacht, kruipen ze op mijn wagen. Dat snap ik toch niet zo goed.” Het was een moeilijk twee jaar voor Jordy, die naast zijn Youtube ook schrijnwerker is, “Ik heb enkel gewerkt en gewerkt de afgelopen jaren. 12 uur werken in de bouw, thuis komen, een video maken, 4 uur bewerken en slapen. Zo zagen mijn dagen eruit.” Maar spijt heeft hij zeker niet. “Je moet die passie hebben, dan blijft je doorgaan. De liefde overwint alles.”

Kledinglijn

En die quote blijkt dan ook een rol te spelen in zijn volgende stap. “Ik ga samen met Lorenzo Colle een exclusieve kledinglijn uitbrengen. ‘Melior’ is de naam, Latijns voor beter. Ik leerde Lorenzo kennen via Instagram, het bleek dat we dezelfde visie hadden. Dus we besloten samen een kledinglijn op te starten.” Het eerste ontwerp is al klaar, met als opschrift: ‘Amor Vincit Omnia’, of de liefde overwint alles. Naast het bedrijf heeft Jordy nog grote plannen. “Ik wil mijn Youtubekanaal verder laten groeien, meer mensen entertainen. Dit is nog maar het begin voor Jorden The Ninja.” 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ARNO WYNSBERGHE

    Bart Mans, als hij de 500k heeft. Is het dan ook drukte om niets? Ik heb gezien en gefilmd. Ik zag hoe hij al die jaren moeite deed om te maken wat de kijkers wou en hoe hij zijn best deed om uniek mogelijk te zijn. Het was niet altijd makkelijk maar hij heeft de wil en passie om ermee door te gaan. Hij verdiend deze artikel geen 100% maar 1000%! Gewoon voor eens te tonen dat hij er wel wat mee bereikt heeft. Ik hoor het nog zeggen, Jordy gaat er niets mee bereiken dit en dat. Tegendeel bewezen!

  • Alexa Grieken

    Boris en andere youtubers kopiëren in plaats van originele content te bedenken. Zo kunnen er velen het.

  • Bart Mans

    100.000, dat zijn beginners... we praten verder als hij de half miljoen is gepasseerd. wat een drukte om niks zeg.