Zij maken de stoet: Kurt De Valck van De Zwiejtzoel’n

Kurt De Valck
Rutger Lievens Kurt De Valck
Op 3 maart rijden al die mooie carnavalswagens door de straten voorbij en in een paar uur tijd is de stoet weer gepasseerd. We durven al eens vergeten dat er uren, dagen, weken en soms maanden werk in kruipt om al dat moois op tijd klaar te krijgen. Wij gingen op bezoek in de hallen bij de mannen en vrouwen die de stoet maken. Vandaag: Kurt De Valck.

In de carnavalswerkhallen zie je zowel traditionele werktuigen, zoals verfborstels of lasposten, als materiaal dat je niet direct zou linken aan praalwagenbouw. Zo is Kurt De Valck van de Zwiejtzoel’n druk in de weer met een haardroger wanneer we hem aanspreken. “Normaal laten we alles gewoon uitdrogen, maar soms als het snel moet gaan moet je een handje helpen. Dan pakken we de haardroger om het papier dat op de isomo geplakt is, sneller te laten drogen. Zo is het sneller klaar om te beschilderen”, legt Kurt uit. Hij werkt al vijf jaar in de carnavalsgroep aan praalwagens. “Afwisselend werkje. Soms plakken, soms verven en soms dus drogen met de haardroger”, zegt Kurt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.