Zij maken de stoet: Karina Materne van Mismiejsterd (VIDEO)

Karina Materne.
Rutger Lievens Karina Materne.
Op 3 maart rijden al die mooie carnavalswagens door de straten voorbij en in een paar uur tijd is de stoet weer gepasseerd. We durven al eens vergeten dat er uren, dagen, weken en soms maanden werk in kruipt om al dat moois op tijd klaar te krijgen. Wij gingen op bezoek in de hallen bij de mannen en vrouwen die de stoet maken. Vandaag: Karina Materne.

De klassieke taakverdeling in carnavalsgroepen is meestal: mannen maken de wagen, vrouwen stikken het kostuum. Karina Materne van Mismiejsterd is een van de weinige vrouwen in de carnavalswerkhallen die aan de wagen meehelpt. “Leuk werkje, isomo schuren, ik amuseer me”, zegt ze. “Er zijn hier niet zoveel vrouwen maar ik trek me dat niet aan. Die mannen hebben vrouwen nochtans nodig hé. Om bij te sturen als het misloopt. Het is mijn eerste jaar bij een carnavalsgroep en ik heb de smaak te pakken”, zegt ze.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.