Zeven kandidaten voor label ‘familievriendelijke horecazaak’

Toon De Backer, Nicolas Van Cauteren en Katrien Beulens.
Stad Aalst Toon De Backer, Nicolas Van Cauteren en Katrien Beulens.
Zeven Aalsterse horecazaken zouden graag het label ‘familievriendelijke horecazaak’ op hun voorruit kleven. De stad Aalst startte met het label om de zaken te promoten.

Voor de promotiestunt van de stad Aalst werd op 28 november 2018 de brochure ‘Met z’n allen aan tafel’ gelanceerd. In deze brochure vinden de uitbaters bepaalde tips & tricks om hun zaak om te toveren naar een aangename plaats waar ook kinderen zich welkom voelen.

Horecazaken die ambassadeur willen worden in Aalst, konden deze checklist invullen op de website van de stad om zo – na controle – het label van ‘familievriendelijke horecazaak’ te verkrijgen. Naast dit label krijgt de horecazaak in kwestie ook een fameus pretpakket met allerlei leuke spulletjes voor kinderen. De gebruikelijke potloden en tekenplaten van ‘ons Aalst’ ontbreken hier alvast niet in.

“Momenteel zijn er al zeven zaken die een aanvraag hebben gedaan, maar uiteraard zien wij dit aantal graag nog stijgen. Het label kan als leidraad dienen voor gezinnen bij hun keuze van horecazaak, want uiteindelijk kiezen de kinderen toch mee”, zegt schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V).

Nicolas Van Cauteren, uitbater van café ’t Landhuis, heeft gisteren zijn pretpakket mogen ontvangen. “Wij kunnen deze actie van de stad zeker smaken, en beseffen de nood hiervan. Zelf hebben we vier kinderen en weten dus wat het is om met kindjes een hapje te gaan eten of iets te gaan drinken”, zegt hij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johny goessens

    De wereld op zijn kop ! Toegang van kinderen tot de horeca waar alcoholische dranken worden genuttigd zou zoals in Groot-Brittannië verboden moeten worden tot 18 jaar en dit met of zonder voogd. In de VS ligt zelfs het nuttigen van alcohol op 21 jaar.