Wim Helsen leest vrijdag het winnende bierkaartjesgedicht voor aan Utopia

Wim Helsen
Photo News Wim Helsen
Komiek Wim Helsen leest op vrijdag 1 februari het winnende gedicht van de bierkaartjespoëziewedstrijd voor. Het winnende gedicht komt aan de muur van de Pupillensite, rechtover Utopia.

Van 31 januari tot 6 februari vindt in Vlaanderen en Nederland de poëzieweek plaats. “In het kader daarvan gingen Utopia, Biensoigné en vzw Snor twee maanden lang in verschillende Aalsterse cafés op zoek naar het mooiste bierkaartjesgedicht”, zegt de stad Aalst.

“Uiteindelijk kwamen er ruim 300 inzendingen binnen. Niemand minder dan de bekende cabaretier en comedian Wim Helsen maakt op 1 februari in het Utopiacafé de winnaar bekend. Samen met Tim Foncke, Gewoon Ruben, Joke Van Caesbroeck, Ella Michiels en Spring Creek Revival slaat hij er het cliché dat poëzie oubollig moet zijn aan stukken”, aldus de stad Aalst. Traditioneel wordt immers vaak gedacht dat poëzie enkel voor een elitair publiek is weggelegd. Maar het gevarieerde, avondvullende programma belooft voor humoristisch, muzikaal en poëtisch vuurwerk te zorgen.”

Schepen Karim Van Overmeire (N-VA) kijkt er naar uit. “Utopia, Biensoigné en vzw Snor willen met dit initiatief jongeren warm maken voor poëzie. Meteen tonen we ook aan dat poëzie echt wel laagdrempelig kan zijn. Er zitten heel wat mooie, ontroerende en grappige inzendingen tussen. Ik ben dan ook zelf heel benieuwd naar de winnaar”, zegt hij.

Het winnende gedicht wordt nog diezelfde avond, 3 op 5 meter groot, op de muur aan de Pupillensite, rechtover Utopia, onthuld. De uitreiking begint om 19 uur, de toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.