Wie helpt mee anderstaligen inburgeren? Babbelonië zoekt Nederlandstaligen

Archiefbeeld van mensen die Nederlands leren.
Hollandse Hoogte / Annemiek Mommers Archiefbeeld van mensen die Nederlands leren.
De stad Aalst en Babbelonië zijn op zoek naar Nederlandstaligen die anderstaligen willen helpen met de inburgering.

“Al sinds 2011 organiseert de stad Aalst Babbelonië; een gratis initiatief waarbij Nederlandstaligen en anderstaligen met elkaar in gesprek gaan. Je kan er in groep praten over de gewone dingen des levens zoals familie, werk en vrije tijd. Soms worden er ook activiteiten georganiseerd, zoals wandelen, koken, een buurtfeest bijwonen”, zegt de stad.

“Communicatie, zoals de naam van het project al laat vermoeden, staat steeds centraal”, zegt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Inburgering. “Je kan maar degelijk Nederlands leren als je voldoende met onze taal in contact komt. Daarom zijn we op zoek naar Nederlandstaligen die zin hebben om anderstaligen te helpen op deze manier hun Nederlands te oefenen.”

Het is dus niet de bedoeling dat de bijeenkomsten gezien worden als lessen Nederlands voor anderstaligen. Ervaring met lesgeven is dan ook hoegenaamd niet nodig. Er wordt gezocht naar mensen die Nederlands kennen en het zien zitten om met anderstaligen ongedwongen gesprekken te voeren om zo hun Nederlands te vervolmaken.

Wie zich aangesproken voelt, is steeds welkom op een van de volgende momenten:

Donderdagen van 9u. tot 11u. (niet tijdens de schoolvakanties) in LDC De Toekomst, Sint-Kamielstraat 85, 9300 Aalst

Donderdagen van 19u. tot 21u. (niet tijdens de schoolvakanties) in het Administratief Centrum, Werf 9, 9300 Aalst

Zaterdagen van 13u. tot 15u. (niet tijdens de schoolvakanties) in Leerpunt, Bert Van Hoorickstraat 19, 9300 Aalst

Vooraf inschrijven hoeft niet, maar wie meer informatie wenst, kan steeds mailen naar inburgering@aalst.be of bellen naar 053/77 9300.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy Fosselle

    @ Huylebroeck: heel zinvol voorstel. Helaas niet haalbaar. Vele 'integreerders' vinden rusthuizen maar niets omdat daar de duivelse autochtonen hun familieleden zouden in 'achterlaten'. Vandaar dat je er ook (bijna) geen allochtone ouderen vindt... Laat staan vrijwilligers

  • Jurgen Vandevenne

    Ik heb ooit de Franse taal en ook Duits geleerd op de werkvloer. Maar om aan dat project te voldoen zal de betrokken persoon eerst het woordje “werken” in zijn Diksjoneir moeten zoeken.

  • Tineke Huylebroeck

    Schakel anderstaligen in om een handje toe te steken in onze rusthuizen. Daar zitten ook mensen die behoefte hebben aan een goed gesprek of een wandeling buiten en ze zullen snel Nederlands leren en ondertussen dragen ze bij aan onze maatschappij d.m.v. gemeenschapswerk. De mensen die in rusthuizen werken staan onder serieuze werkdruk en tijdsnood om de bewoners die nodige zorg en aandacht te geven die ze verdienen. Karim Van Overmeire wat denk je van dit voorstel?