Warm en emotioneel afscheid van Celio (11), die werd doodgereden in Aalst: “Het is thuis niet meer hetzelfde zonder jou”

Zus Jelina was bijzonder zwaar aangeslagen.
Koen Baten Zus Jelina was bijzonder zwaar aangeslagen.
In Aalst hebben 600 mensen afscheid genomen van Celio-Celestin Ebe Matumbu (11). De jongen werd op 11 december aangereden door een vrachtwagen ter hoogte van de Tereos fabriek in Aalst en overleefde het ongeval niet. De tiener zat vol leven en was bijzonder graag gezien op school. “Het is thuis niet meer hetzelfde zonder jou", aldus zijn jongere zus Jelina. 

Het was een pakkend afscheid in de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand kerk in Aalst, maar er was ook ruimte voor vreugde. Bij het binnendragen van de kist was er een orkest die bij de start van de begrafenis mee naar binnen ging in de kerk. Het was de familie van Celio, met een speciaal gemaakt T-shirt, die de jongen naar binnen droeg voor de afscheidsplechtigheid. 

Ook de klas en de school van het Sint-Jozefscollege in Aalst waren aanwezig. Een van de leerkrachten opende de begrafenis met een tekst voor hun leerling. “Je was zo’n zelfzekere en plezante jongen, Celio", klinkt het. “Waar ben je nu? Als je vrienden over je praten krijgen ze spontaan een grote lach op hun gezicht. Je was onze klasgenoot, onze leerling, onze vriend.” 

Koen Baten

Ook een van de klasgenoten van de 11-jarige jongeman nam het woord in de kerk. “Je had heel veel dromen, maar je bent veel te vroeg vertrokken. We hebben zoveel herinneringen aan je, je was de beste detective van de klas. Je laatste hoofdstuk is helaas al gekomen, en dat vinden wij enorm triest", klinkt het. “We wensen de familie, de vrienden en iedereen heel veel sterkte. We houden van je, Celio.” De klasgenoten vormden ook een grote cirkel rond de kist van Celio, om een extra groet te kunnen uitbrengen. 

Geen betere zoon

Op het einde van de begrafenis nam ook Jelina, de jongere zus van Celio, het woord om afscheid te nemen van hem. “Sinds je overleden bent is er heel veel volk thuis Celio, maar er is maar een iemand die door de deur zou moeten komen en dat ben jij”, aldus Jelina. “Ik heb ook een boodschap van mama en papa. Ze zijn bijzonder trots op jou en ze hadden zich geen betere zoon kunnen wensen dan jij. Ze willen je bedanken voor al de liefde die je hen gegeven hebt. We zullen jou nooit vergeten. Slaapzacht, lieve broer en we zien je ooit terug bij de goede God", aldus Jelina. 

De familie draagt de kist naar buiten.
Koen Baten De familie draagt de kist naar buiten.
Koen Baten

De priester richtte ook nog een boodschap naar iedereen aanwezig om steeds voorzichtig te zijn in het verkeer. “Laat je iPhone even in je zak zitten. Kijk goed uit. Je ouders zeggen het vaak, maar ze doen dit met goede bedoelingen. Dat kan vermijden dat we veel te vroeg afscheid moeten nemen van iemand zoals Celio", klonk het. Burgemeester Christoph D’Haese en ook enkele gemeenteraadsleden waren aanwezig bij de afscheidsplechtigheid. 

De kist werd opnieuw naar buiten gedragen door de familie en de zus van Celio. Zij waren bijzonder emotioneel, daarna ging het in een optocht naar het kerkhof in Aalst, waar de jongen werd begraven. 

Koen Baten
Koen Baten7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • sabrina de wulf

  veel sterkte aan de ouders zus en je blijft onder hen engeltje

 • Ann Verschueren

  Celio 11 en Ian 16, twee jonge levens in dezelfde week uit het leven weggerukt.Wat een mooie kerstvakantie en feestdagen hadden moeten zijn voor hen en hun familie werd in de plaats een droevig drama. Het afscheid voor die families is onmetelijk zwaar. Mijn welgemeende innige deelneming in jullie verdriet en mijn komende dagen zijn om deze reden dan ook zeker geen feestdagen want mijn gedachten zijn bij jullie families...

 • karina peeters

  Heel veel sterkte aan familie en vrienden.

 • Delphine Vanhalst

  Heel veel sterkte aan de ouders...the kids en de vele vriendjes. Celio wat moet jij toch een prachtige jongen geweest zijn. Zoveel lof over jou humor ... nieuwe ideeën en zot doen. Dikke knuf aan allen ... maar vooral wees een mooie ster .. en kijk toe dat iedereen het ok doet ;) ♥️

 • sandra schuerwegen

  Heel veel sterkte