VW Golf verbeurdverklaard na asociaal rijgedrag

Twee automobilisten die op er op de E40 een wel heel sportief rijgedrag op nahielden, zijn op de politierechtbank veroordeeld voor hun asociale rijkunst. Beklaagden M.E.K. en C.S. trokken op 30 oktober 2016 ter hoogte van Aalst de aandacht van een politie-inspecteur. "Ze reden elk met een Volkswagen Golf en maakten bruuske inhaalmanoeuvres. M.E.K. reed meerdere keren vanaf het linkse vak over het rechtse vak in de richting van Brussel om andere voertuigen in te halen. C.S. reed ook in een Golf en volgde hem. Beide bestuurders joegen het drukke verkeer op door te bumperkleven", klonk het tijdens het getuigenverhoor. C.S. stuurde zijn kat naar de rechtbank.


M.E.K. werd vertegenwoordigd door een advocaat. "Laat ons duidelijk zijn dat mijn cliënt geen enkele snelheidsovertreding is begaan. De maximale snelheid bedroeg 110 kilometer per uur", verklaarde de advocate van de beklaagde. Het sportieve rijgedrag werd niet betwist. "Als uw cliënt sportief wil rijden, kan hij dat op een circuit doen", sneerde de politierechter.


Beklaagde M.E.K. kreeg een geldboete van 360 euro en 6 weken rijverbod. C.S. heeft al meerdere voorgaanden op zijn strafblad en werd bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 2.400 euro en 6 maanden rijverbod. Zijn wagen werd verbeurdverklaard. (TVDN)