Vrijwilligers trotseren hitte en leggen Pikkeling-bloementapijt aan: “Af en toe met de voeten in het water en veel zonnecrème smeren”

Ondanks de hitte leggen vrijwilligers het bloementapijt van Moorsel aan.
RLA Ondanks de hitte leggen vrijwilligers het bloementapijt van Moorsel aan.
Ook in Moorsel stegen de temperaturen vandaag tot 35 graden en hoger, maar dat deerde de vrijwilligers van De Pikkeling niet. Net zoals de voorbije 35 jaar leggen zij het bloementapijt aan op de woensdag voor het Pikkeling-weekend.

Schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) vinden we net als elk jaar terug in Moorsel, op het zand waar duizenden bloemen hun plaats moeten krijgen. Het team vrijwilligers trotseert de hitte, maar is daarop voorbereid. “Er staat ijskoud water klaar voor wie dorst heeft en er zijn voetbadjes. Zoute chips, zonnecrème en deo zijn ook voorzien. We zijn voorbereid, maar het is wel werken vandaag. We zijn al van deze ochtend 8 uur bezig en gaan door tot het klaar is. Wellicht rond 18 uur gaan we even naar huis om ons op te frissen, de opening is om 19 uur”, zegt schepen Uyttersprot (CD&V).

Paul Stockman bedenkt al 45 jaar het ontwerp van het bloementapijt, dat de Pikkelingfeesten aankondigt. “De hitte heeft niet zoveel effect op de bloemen. Vorig jaar waren de witte een beetje verwelkt, maar bij bloemen met andere kleuren zie je weinig verschil”, zegt hij. Het bloementapijt telt negen fonteinen, één voor elke deelgemeente.

Ondanks de hitte leggen vrijwilligers het bloementapijt van Moorsel aan.
RLA Ondanks de hitte leggen vrijwilligers het bloementapijt van Moorsel aan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.