Voor november eerste crematies in nieuw crematorium

Het crematorium van Aalst.
Simone Bossi Het crematorium van Aalst.
Het lintje van het nieuwe crematorium in Aalst werd geknipt op 6 september, maar voorlopig werden er nog geen afscheidsplechtigheden of crematies gehouden. De opstart volgt het einde van deze maand.

Voorlopig zijn er nog geen mensen gecremeerd in het crematorium van Aalst. "Er waren wat kinken in de kabel. Er is geen haast bij, intercommunale Westlede heeft goed functionerende crematoria in Lochristi en Sint-Niklaas. We beginnen als we klaar zijn. Dat is voor november", zegt Kris Coenegrachts van Westlede.

In het crematorium van Aalst zullen er 3.000 crematies per jaar plaatsvinden. "We rekenen op 1.100 tot 1.200 plechtigheden. Hier zullen de grote plechtigheden plaatsvinden. Er is een zaal voor 600 mensen en een voor 200. Dan is er nog een aula waar plechtigheden in intieme kring kunnen plaatsvinden voor een veertigtal genodigden”, aldus Coenegrachts.

Het crematorium van Aalst.
Simone Bossi Het crematorium van Aalst.
Het crematorium van Aalst.
Simone Bossi Het crematorium van Aalst.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johny goessens

    Dus die show van NV-A en D'Haese die het lintje mocht doorknippen was wat voorbarig ook al omdat deze plannen al 20 jaar bestaan en zij dit dus niet op hun conto kunnen schrijven. Hetzelfde met de nieuwe Tunnel waar niet de Stad maar de Vlaamse gemeenschap er voor opdraait !