Vlaams Belanger tegen Steven Van Herreweghe: “Waarom geen liefdevolle brief toen twee Aalstenaars overvallen werden door vreemdelingen?”

Steve Herman van VB geeft Steven Van Herreweghe een sneer op Facebook.
KOS Steve Herman van VB geeft Steven Van Herreweghe een sneer op Facebook.
“Ik wacht nog op het liefdevolle initiatief van Steven Van Herreweghe na de gewapende overval op twee Aalstenaars door vreemdelingen vorig weekend”, zo reageert Vlaams Belanger Steve Herman op de liefdevolle brief van Steven Van Herreweghe. “Ik wil me niet met politiek bemoeien”, zegt Van Herreweghe.

Vlaams Belang is niet onder de indruk van de liefdevolle brief die tv-presentator Steven Van Herreweghe schreef als reactie op het racisme in Aalst. Nadat drie gezinnen een racistische brief in de bus hadden gekregen waarin ze vergeleken werden met ‘halve beesten’ kroop fiere Aalstenaar Steven Van Herreweghe in de pen. Met zijn burgerplatform over.morgen wil hij haat bestrijden met liefde.

Eén onnozelaar

“Ik weet niet hoelang jij hier al woont”, staat er in de aanhef van de brief te lezen. “Maar ik woon hier al lang genoeg om te weten dat Aalst een toffe stad is waar iedereen welkom is. Onze kinderen leren Syrische kinderen op de speelplaats Nederlands. Ze oefenen intens met hen op lelijke woorden. En wij, volwassenen, komen elkaar tegen op straat en zijn bang elkaar aan te spreken. Dat is nergens voor nodig.”

“Er zijn twee aparte dingen”, verduidelijkt hij zijn brief op Radio 1. “Er is inderdaad een soort ongenoegen in ons land en Europa, een boosheid dat de samenleving niet altijd even goed georganiseerd is en dat ook de instroom van nieuwe mensen niet goed georganiseerd geraakt. En anderzijds is er deze brief. We spreken over één onnozelaar. Maar we leven in een tijd dat één onnozelaar in een mum van tijd het hele land kan bereiken. Ik denk niet dat deze brief representatief is voor het gevoel dat er in Aalst leeft.”

Lees de volledige brief hier.

“Gewapende overval minder erg?”

Vlaams Belanger Steve Herman vindt dat Steven Van Herreweghe met twee maten en twee gewichten werkt. “Ik wacht nog op het liefdevolle initiatief van Steven Van Herreweghe na de gewapende overval op twee Aalstenaars door vreemdelingen vorig weekend”, schrijft Herman op Facebook. “Voor alle duidelijkheid: de verontwaardiging over die brief is terecht. Ik erger me echter aan het éénrichtingsverkeer in aandacht door politiek correct Vlaanderen”, zegt Steve Herman (VB). “Vorig weekend zijn twee Aalstenaars slachtoffer geworden van een gewapende overval door vreemdelingen. Waar waren de burgemeester, Radio 1, VRT en BV’s als Steven Van Herreweghe toen? Nergens! Vraagje aan Steven: is een gewapende overval voor hem minder erg dan die brief? Voor mij zijn beiden onaanvaardbaar.”

Steven Van Herreweghe wil daar liever niet op reageren. “Ik heb de brief met veel goeie bedoelingen voor een positief Aalst geschreven. Ik ga me niet mengen in de politieke dynamiek”, zegt Van Herreweghe.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis meuleman

  Meuleman Louis Groot gelijk Steve Herman wanneer wij worden aangevallen en de politie wil de daders oppakken staan ze daar direct met een ganse bende om de agenten te beletten hun werk te doen en nu voor een onnozel briefje staat Aalst op zijn kop wie wind zaait zal storm oogsten

 • Frank De Backer

  Terechte opmerking van Steve Herman. Beiden zijn onaanvaardbaar.

 • Dave Koninckx

  Groot gelijk. Het is steeds éénrichtingsverkeer.

 • Paul Mampaey

  NIet verzuren he Eden Hazard zal het wel komen oplossen ! Brood en spelen !

 • Jessica Declercq

  Ma meende da nu?? Wa voor kleine kinderen zijn da eigenlijk?! Zo 'n calimero gedrag. Typisch ook om zich weer tekort gedaan te voelen. Get a life man.