Vlaams Belang grootste partij in kanton Aalst: VB haalt 41.771 stemmen, N-VA 41.557 stemmen

Vlaams Belang haalt het meeste stemmen binnen voor het Vlaams parlement in kanton Aalst.
Vlaanderen Kiest Vlaams Belang haalt het meeste stemmen binnen voor het Vlaams parlement in kanton Aalst.
Vlaams Belang is de grootste partij in kanton Aalst als je de stemmen bekijkt van de Vlaamse verkiezingen. Op federaal vlak is VB de tweede partij in Aalst na N-VA. Als je alle stemmen samentelt, haalt VB 41.771 stemmen en N-VA 41.557 stemmen.

Met alle stemmen geteld, is Vlaams Belang de grootste partij als je de stemmen voor het Vlaams parlement bekijkt. De partij behaalt 26,3%. N-VA is de tweede grootste met 25,3%. Open Vld behaalt 14% en CD&V 11,5%. Sp.a behaalt 9,4% en Groen 7,8%.

Voor de federale verkiezingen zie je in kanton Aalst ongeveer hetzelfde, al is daar N-VA nipt de grootste met 26,3%. De partij behaalde vorige keer met de federale verkiezingen nog 37,7% van de stemmen en incasseert dus een serieus verlies. Vlaams Belang groeit van 7% naar 25,5%. Open Vld haalt ook hier 14%, CD&V 11%, sp.a 9% en Groen 7%.

De uitslag federaal in kanton Aalst.
BIZA De uitslag federaal in kanton Aalst.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.