Vijftiger krijgt rake klappen na campagnebal carnavalskandidaat Werner

De feiten speelden zich af op de Moorselbaan in Aalst.
Google Maps De feiten speelden zich af op de Moorselbaan in Aalst.
Een 55-jarige man uit Aalst is afgelopen weekend slachtoffer geworden van zinloos geweld in de Moorselbaan in Aalst. Hij was samen met zijn vrouw Katrien Roeland naar het campagnebal gegaan van kandidaat-prins carnaval Werner, maar daar raakten ze elkaar even uit het oog. De man besloot dan maar om naar huis te gaan. “Een half uur later zag ik mijn man bloedend liggen op de grond", vertelt Katrien. 

De man zelf wil niet getuigen, maar zit wel met heel veel schrik na de feiten. De aanval gebeurde vermoedelijk tussen 1 uur en 2 uur ‘s nachts. Toen vielen enkele mannen hem uit het niets aan. Hij kreeg enkele klappen in het aangezicht, de ribben en de heupen. “Waarom ze Peter aanvielen is nog altijd niet duidelijk. Ze hebben niets gestolen van hem", zegt Katrien. 

De mannen kwamen uit het niets toen ze de man aanvielen. Hij viel hevig bloedend neer op de grond en liep ook verschillende kneuzingen op.  “We waren samen naar het campagnebal van kandidaat-prins carnaval Werner geweest, maar daar raakten we elkaar uit het oog. Ik maakte me niet meteen zorgen en ging een half uur later naar huis, onderweg zag ik hem bloedend op straat liggen.”

Werkonbekwaam

De vrouw is bijzonder aangedaan door de feiten. “Mijn man ging maandagochtend naar de spoedafdeling en kampt met verschillende kneuzingen. Ook enkele tanden staan los”, klinkt het. De man is een week werkonbekwaam door de feiten, maar daar blijft het niet bij. “Hij doet geen oog meer dicht sinds de gebeurtenissen. Het blijft door zijn hoofd spoken en hij begrijpt niet waarom ze hem zo hebben toegetakeld.”

De man is ondanks alles toch niet naar de politie gestapt. Hij heeft de daders niet kunnen herkennen, waardoor het volgens hem weinig zin heeft om de personen te proberen identificeren. “Ik zelf ben ook nog altijd onder de indruk, maar ik ben wel opgelucht dat hij er nog is. Ik snap niet waarom iemand zoiets doet", aldus zijn vrouw Katrien. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Van den Bulcke

  Aalst is onveilig vooral als de zon ondergaat, de burgemeester zijn charmante stad is een sprookje!

 • pierre De Smet

  Zou toch maar naar de politie gaan je weet maar nooit . En dan vraagt men zich aan linkse kant af waarom er zovele stemmen op het V.B.

 • patrick morel

  Na ieder weekend leze we op maandag in de krant van mensen die zomaar in elkaar geslaan werden. De daders, als ze gevonden worden krijgen ze als ze pech hebben een werkstraf van 40u die ze veelal niet uitvoeren of anders ganse dagen leunend tegen de camionet hun facebook bekijken. Justitie is een klucht, tv programma's gaan daar niets aan veranderen. Na 22 u binnen blijven in het weekend, dat is een goede raad. Camera's zijn er alleen om chauffeurs te beboeten.

 • Roel Corthals

  En ondertussen blijven we onze eigen ondergang subsidiëren

 • Alfons Van weijenberg

  Gewoon schandalig is dit daar zijn geen woorden voor,wat een lafaards doen zoiets als jullie een hart hebben ook al waren jullie dronken geef jullie zelf aan ,een dier val je zo nog niet aan laat staan een onschuldige man ,sterkte aan de man