Video: Terug in de tijd met de Bevrijdingsfeesten op het Vredeplein

Aan het Vredesmonument in Aalst kan je dit weekend de eerste danspassen van de 'American Swing' leren. Voor deze Bevrijdingsfeesten staan er oude legervoertuigen en wordt er 'pulled pork' geserveerd.

"Op 9 september 1956 werd op het Vredeplein het Monument ter ere van de militaire en burgerlijke slachtoffers van de beide wereldoorlogen onthuld. 2018 en 2019 zijn bijzondere herdenkingsjaren voor beide oorlogen, het zal namelijk respectievelijk 100 en 75 jaar geleden zijn dat deze in onze stad eindigden. Daarom slaan café Vredeplein en de Graanbar de handen in elkaar", zeggen de organisatoren.

Op zaterdag was er al een dansinitiatie American Swing met LouisLou, en het dansduo doet dat deze namiddag nog eens over tussen 14 en 16 uur.

Komend weekend vieren wij met alle Aalstenaars de Bevrijdingsfeesten. Op 8 en 9 september willen we de feestelijke sfeer van de bevrijding weer oproepen. Er is ook nog een optreden van de Deep Sea Swimmers Band. Wie zin heeft om te dansen, trek je dansschoenen aan en ga naar het Vredeplein.

De dansinitiatie op de Bevrijdingsfeesten.
Rutger Lievens De dansinitiatie op de Bevrijdingsfeesten.
De dansinitiatie op de Bevrijdingsfeesten.
Rutger Lievens De dansinitiatie op de Bevrijdingsfeesten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.