Video. Motorfiets rijdt 20 kilometer lang op amper twee meter afstand van vrachtwagen op E40 tussen Aalst en Wetteren

De motorrijder reed gevaarlijk dicht op de vrachtwagen.
RV De motorrijder reed gevaarlijk dicht op de vrachtwagen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een motorfietser heeft op de E40 tussen Aalst en Wetteren donderdagmiddag gevaarlijk rijgedrag vertoond. De bestuurder op een rode bromfiets reed gevaarlijk dicht achter een vrachtwagen over een afstand van meer dan twintig kilometer lang. 

Een vrachtwagenchauffeur die achter de motor reed kon het hele gebeuren vastleggen met zijn dashcam. Hij merkte de motorfiets al op in Aalst, en pas aan de parking in Wetteren reed hij niet meer zo kort op zijn voorligger. “Hij vertoonde erg gevaarlijk rijgedrag. Als de vrachtwagen voor hem moest remmen kon hij nooit tijdig stoppen en had dit mogelijk zware gevolgen", klinkt het. 

Waarom de motorfiets zo dicht achter de vrachtwagen bleef rijden is niet duidelijk. De man zal met de beelden naar de politie stappen.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris delanghe

  Heel dom uiteraard. Van een motorfiets of brommer vinden we dat uiteraard bizar en gevaarlijk. Van 10 vrachtwagens die in een treintje op 2m achter elkaar rijden op de snelweg vinden we dat blijkbaar normaal. Het gevaar voor de overige weggebruikers is uiteraard totaal verschillend. Dom, dommer, domst. De snelweg als gekkenhuis. Kan tellen.

 • paul stockmans

  Het enge gevaarlijke aan deze situatie vindt ik wanneer er een gat in het wegdek is, dan kan men als motorijder niet meer reageren op tijd

 • Hans Van Hauwe

  En iedereen is aan het filmen en voor politie aan het spelen tot ge eens de verkeerde voor hebt.

 • Jimmy Crombez

  Ben zelf motorrijder,en weet goed dat hij niets verkeerd deed!!! Alleen zoals de vorige lezers zeiden,voor de windt!!! Zou die sommige chauffeurs niet beter hun werk doen in plaats van alles wat beweegt te filmen,of filmt dingen die wel intersant zijn!!

 • johanneke li

  Die scooter zal wel vlugger kunnen stoppen dan de vrachtwagen, anders doe je dit niet