Verwaarloosde pony's na week al geadopteerd

122 DIERENLIEFHEBBERS REAGEERDEN OP OPROEP VOOR NIEUWE THUIS

Nico en zijn twee dochtertjes adopteren een merrie met veulen.
Foto Tim Van Damme Nico en zijn twee dochtertjes adopteren een merrie met veulen.
De zes verwaarloosde pony's die eind juli door de Ark Van Pollare opgevangen werden, zijn geadopteerd. Amper een week na hun oproep voor een nieuwe thuis nemen drie gezinnen elk twee paardjes in huis. Maar liefst 122 dierenliefhebbers reageerden op de oproep.

Drie weken na de reddingsactie in Herdersem krijgen zes verwaarloosde pony's een nieuwe thuis. "Het gaat telkens om moeder en kind. We hadden twee merries met elk een veulen, en een merrie met zoon. Die laatste twee hebben elk een blind oog waardoor ze nog meer aan elkaar hangen. We hebben dan ook beslist om ze bij elkaar te houden", zegt Hans Lenvain van de Ark van Pollare.


De oproep tot adoptie van de verwaarloosde minipaardjes werd een enorm succes. In amper 7 dagen tijd stelden 122 dierenliefhebbers zich kandidaat om twee pony's op te vangen. "Die enorme belangstelling hebben we te danken aan de media. De inschrijvingen liepen zo'n vaart dat onze mailbox en website crashten. We konden slechts 3 kandidaten gelukkig maken. Die hebben we gekozen aan de hand van ervaring", aldus Lenvain.


Eén van de gelukkige adoptieouders is Chloé Vlassenbroek uit Bever. Zij adopteert samen met Sam een merrie met veulen. "We hadden de oproep via deze krant vernomen en besloten ons kandidaat te stellen. Kort nadien kregen we een positief antwoord. Volgende week worden de twee minipaardjes naar ons weiland gebracht, maar namen hebben we nog niet".


Ook Caitlin Vitalé uit Evergem is bij de gelukkigen. Samen met haar vriend Kiefer Buysse uit Assenede adopteerde ze de twee minipaardjes met een blind oog. Caitlin is fervent paardrijdster en een enorme dierenvriend. Zij reageerde op de oproep toen ze afgelopen weekend bij de Ark van Pollare kippen adopteerde. "Ik had nooit verwacht dat ik er bij zou zijn. Daarom had ik er ook mijn hoop niet op gevestigd. Kort nadien kreeg ik alsnog een telefoontje. Voor 150 euro per pony mocht ik ze meenemen. Zaterdag worden ze naar Assenede gebracht, waar ze in het weiland van mijn vriend zullen staan".

Veel liefde

Voor Nico, Ilse en hun twee kinderen uit Outer bij Ninove kan het geluk niet op. Het gezin heeft al eens een pony en mag er deze week twee nieuwe verwelkomen. "De merrie heet Naka, maar voor het veulentje hebben we nog geen naam. We wilden het Snorkeltje noemen, maar dat vond papa wat te lang", zegt dochter Axana. Samen met haar zus wil ze de minipaardjes enorm veel liefde geven. "Eind goed, al goed", besluit Hans van de Ark.


De reddingsactie van de twaalf verwaarloosde pony's van eind juli had heel wat voeten in de aarde. De sterk verzwakte dieren hadden dringend hulp nodig, maar daar wou de eigenaar niets van weten. Uiteindelijk lukte het de buren en een kabinetsmedewerker van Aalsters schepen van Welzijn Dylan Casaer (SD&P) alsnog om de man te overtuigen. De zes meest verzwakte dieren kregen een tijdelijk onderkomen in de Ark Van Pollare, terwijl de andere door een familielid van de eigenaar werden opgevangen.