Vergunning voor aanleg van fietstunnel onder kruispunt Leirekensroute - Moorselbaan

Minister Weyts investeert in een fietstunnel op deze plek, het kruispunt van de Moorselbaan met de Leirekensroute.
Rutger Lievens Minister Weyts investeert in een fietstunnel op deze plek, het kruispunt van de Moorselbaan met de Leirekensroute.
De stad Aalst heeft van het Vlaamse Gewest een vergunning ontvangen voor de aanleg van de fietstunnel op de Leirekensroute aan het kruispunt met de Moorselbaan. De Moorselbaan, Beekstraat en Achterweg worden heraangelegd.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) licht toe. “Naast de aanleg van de fietstunnel zal de Moorselbaan voorzien worden van voetpaden en fietspaden. Het oversteken van de Moorselbaan wordt een pak veiliger. De Leirekensroute wordt zo verder uitgebouwd tot een fietssnelweg die Aalst met Londerzeel verbindt”, zegt ze.

Schepen van Mobilteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zegt dat dit een belangrijke realisatie wordt. “De realisatie van deze fietstunnel samen met de aanleg van voet- en fietspaden op de Moorselbaan zijn een belangrijke schakel voor een veiliger fietsnetwerk in Aalst voor zowel woon-werkverkeer, de schoolgaande jeugd en de recreatieve fietsers waarop we in Aalst volop willen inzetten”, zegt hij. “Voor de streefdatum voor de aanvang van de werken mikken we op maart 2020.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pierre De Smet

    De vraag is wat net na de Moorselbaan waar het tussen de tuintjes ineens veel smaller wordt , en of de vraag hoeveel maken er gebruik van als werk-woonverkeer ? Denk dat het Leireken breed genoeg is om te fietsen , tevens al vastgesteld dat er op zondag meer fietsers oprijden dan op een werkdag .En dan nog een vraag waarom geen fietsbrug die veel goedkoper kan zijn ?

  • Johan De Waele

    Weer een tunnel.. ? Dat garandeerd minimum 3 jaar miserie op de Moirselbaan...zelfs enkel voor de fiets

  • Marc Ponnet

    Een goede zaak zo'n fietstunnel op de Moorselbaan, hopelijk voorzien ze hierin ook op de kruising van Lierekensroute met de N47 (Opwijk). Wat wél belachelijk is zijn de stopborden aan Leirekensroute, 95% moet je stoppen voor fietsers die er niet zijn, was een omgekeerde driehoek niet voldoende? Trouwens op Leirekensroute staan er alleen op grondgebied Aalst stopborden en niet op de rest van het traject (behalve één in Peizegem) wat tot verwarring leidt bij de fietsers! Uniform beleid!!