Veertien bestuurders betrapt onder invloed van alcohol bij controle voor middernacht

.
Koen Baten .
De politie van Aalst organiseerde zaterdagavond tussen 18 uur en 23 uur een controle op alcohol en drugs in het verkeer. Gezien het vroege uur werden heel wat bestuurders al betrapt onder invloed. Maar liefst 14 bestuurders waren geïntoxiceerd. 

Gedurende de hele controle werden 589 bestuurders gecontroleerd met een pre-test. 35 bestuurders moesten aan de kant voor een verdere controle. Uiteindelijk kregen veertien bestuurders een boete voor sturen onder invloed. Zeven automobilisten moeten 179 euro betalen en krijgen drie uur rijverbod. Zes bestuurders kregen een rijverbod van zes uur en zullen een boete tussen 420 en 1.260 euro moeten betalen. 

Een bestuurder kreeg een onmiddellijke intrekking van vijftien dagen. Hij bleek ook te sturen tijdens een rijverbod en moest zijn theoretische en praktische proeven nog afleggen. Het voertuig werd in beslag genomen door de politie. 

Een automobilist stuurde ook onder invloed van drugs. Ook zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Een andere bestuurder kreeg ook een proces-verbaal voor het overschrijden van een doorlopende witte streep. Hij kreeg een boete van 174 euro. De politie kon ook een gsm’ende bestuurder onderscheppen en een automobilist die geen gordel droeg. Een voertuig was niet gekeurd, drie andere bestuurders ontvingen een proces-verbaal voor defecte verlichting. Tot slot moet ook een bestuurder een nieuw rijbewijs aanvragen omdat het niet meer leesbaar is en de foto te hard verschilt, een bestuurder kreeg ook nog een boete van 58 euro opgelegd omdat er een trekhaak voor de kentekenplaat hing waardoor deze niet meer leesbaar was. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel Goolaerts

    maar de 2 ontsnapte gevangenen lopen nog rond alsook een "vrijgelaten illegaal" met een serieus strafregister en een lopend onderzoek ! Of hoe je de splinter ziet en niet de balk ! Als 't maar opbrengt. Santé

  • johny goessens

    Nultolerantie zoals in Groot-Brittannië en kinderen met of zonder ouders of voogd tot hun 18-de de toegang ontzeggen waar alcohol verkocht wordt ipv van alcoholverkoop langs autosnelwegen en restaurants kindvriendelijk te maken ! Meteen ook een verbod op reclame van alcohol zoals bij tabakswaren !