Veel gestrande treinreizigers in het station van Aalst (en hinder is nog niet voorbij)

Aan het station van Aalst stonden deze ochtend veel gestrande reizigers.
Rutger Lievens Aan het station van Aalst stonden deze ochtend veel gestrande reizigers.
Een heleboel Aalstenaars die naar Brussel of Gent de trein wilden nemen deze ochtend, zijn niet of zeer moeizaam op hun werk geraakt. De hinder is nog niet voorbij, ook deze middag kleurde het televisiescherm van de NMBS rood door afgeschafte treinen en vertragingen.

Het treinverkeer naar en rond Brussel blijft zwaar verstoord, met vertragingen, afgeschafte treinen en treinen die een omleiding moeten volgen. Een brand aan een elektrische seinkast iets voor half zeven deze ochtend ligt aan de basis van de problemen. De gevolgen zijn uiteraard ook voelbaar in Aalst, de stad van waar vele pendelaars naar Brussel of Gent vertrekken.

Toon is leerkracht in Ninove, maar door de vertragingen geraakte hij niet op tijd op school. “De school is intussen verwittigd. Ik hoop de trein van iets na 9 uur te kunnen nemen en zo op mijn bestemming te geraken”, zegt hij. “Een vervanger staat intussen voor de klas.”

Frédéric Petit van de NMBS zegt dat reizigers best rekening houden met een verstoorde avondspits.

Aan het station van Aalst stonden deze ochtend veel gestrande reizigers.
RLA Aan het station van Aalst stonden deze ochtend veel gestrande reizigers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.