Vandalen vernielen boten aan haven Aalst

Met deze stenen gooien jonge vandalen naar de plezierjachten in de haven van Aalst.
Koen Baten Met deze stenen gooien jonge vandalen naar de plezierjachten in de haven van Aalst.
De jachthaven in Aalst krijgt de laatste drie weken te maken met vandalisme en schade aan boten. Enkele minderjarige jongeren gooien met zware stenen naar de boten en hebben zo al enkele ruiten vernield. Ook op het dek komen er krassen en putten in de boten door de stenen.

"Ik heb het de laatste weken nog nooit zo erg geweten", zegt opzichter Mario De Vijlder. "Verschillende groepen jongeren gooien hier met stenen zo groot als een handpalm."


Hierbij zijn al meerdere ruiten van boten gesneuveld en zijn er ook putten en krassen op te merken.


"Zo'n ruit is niet goedkoop en moet speciaal in Nederland gemaakt worden, je betaalt er ook al snel 1.000 euro voor", zegt Mario.


De aanwezige eigenaars van de boten zijn het beu, ook de passanten beginnen stilaan gehoor te krijgen dat er veel vandalisme is waardoor sommigen schrik krijgen om aan te meren.


"De laatste drie weken zijn er al minstens elf feiten, waarbij we ook telkens naar de politie gaan", gaat Mario verder. "De politie staat hier altijd binnen enkele minuten, waardoor er ook al eens enkele jongeren even werden opgepakt, maar zij kunnen natuurlijk ook niet alles zien."


De opzichter en vele andere passanten hopen nu dat het vandalisme snel stopt en dat de bezoekers ook zonder zorgen naar Aalst kunnen komen.


De politie is op de hoogte en heeft tot nu toe één proces-verbaal opgemaakt.


"Als er nog problemen zijn vragen wij aan iedereen om ook een klacht in te dienen", zegt woordvoerder Katrien Ottevaere van de Aalsterse politie.


"Dit is absoluut geen goede reclame. Wij hopen dat er geen enkele eigenaar gewond zal raken", besluit Mario. (KBD)

Onder meer de ramen van de boten moeten eraan geloven.
Repro Koen Baten Onder meer de ramen van de boten moeten eraan geloven.