Update wegenwerken in Herdersem: “Rioleringswerken op de Grote Baan in volle uitvoering”

Ann Van de Steen in Herdersem.
Ann Van de Steen Ann Van de Steen in Herdersem.
In Herdersem zijn er volop wegenwerken aan de gang. Schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (Lijst A) geeft een stand van zaken van de werken.

“De werken in de Alfons De Cockstraat lopen op hun einde. Deze fase zit mooi op schema”, aldus schepen Ann Van de Steen (Lijst A). “Momenteel worden de voetpaden aangelegd en aansluitend moet enkel nog de toplaag worden aangelegd in asfalt. Dit kan pas na de winter en zal op een dag gebeuren.”

“Ook de rioleringswerken op de Grote Baan tussen huisnummer 237 en Kouterbaan zijn in volle uitvoering. Nadien wordt onmiddellijk gestart met de heraanleg van de weg en het voetpad (kant kerk)”, zegt ze.

Cathy Grysolle (Lijst A), gemeenteraadslid uit Herdersem, zegt dat als de weergoden ons verder gunstig gezind blijven, dat dit deel tegen het kerstverlof volledig rond zou moeten zijn. “Daarna start de verdere afwerking. Het einde van dit deel wordt verwacht eind januari/begin februari 2019", zegt ze. “In het deel Grote Baan tussen Kouterbaan en Middenweg werd de bestaande betonverharding opgefreesd. Vanaf half november starten hier de rioleringswerken.”Er werden twee omleidingen ingesteld. Een voor normaal verkeer, via de Kapelleommegang, en een voor zwaar verkeer via Gijzegem.

“Ondertussen worden er in de Koekeroel fietssuggestiestroken aangelegd. In het deel van de Alfons De Cockstraat dat niet wordt heraangelegd, worden de voetpaden vernieuwd en op het kruispunt Grote Baan en Wijngaardveld komt er een rotonde”, zegt Van de Steen. “Vanaf april 2019 start fase 2 van de werken. Hiervoor dienen er nog verschillende grondinnames te gebeuren.”

Praktisch tijdens de werken: Ilva zal afval-verzamelpunten installeren, deze zullen duidelijk herkenbaar zijn aan het logo van ILVA.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.