UPDATE: Eigenaar ‘sluikstort’ deed wel degelijk aanvraag bij Ilva voor ophaling grofvuil

Werden onder meer achtergelaten: enkele witte zetels.
RV Werden onder meer achtergelaten: enkele witte zetels.
Het afval werd gedropt onder de brug aan de Moutstraat.
RV Het afval werd gedropt onder de brug aan de Moutstraat.
Aan de Moutstraat ter hoogte van de Sint-Annabrug werd aan de spoorweg maandagavond een gigantisch sluikstort gedropt. Er werden onder meer kasten, kartonafval en zelfs verschillende zetels achtergelaten. Volgens de eigenaar deed hij wel degelijk een aanvraag bij Ilva voor de ophaling van het afval, al horen sommige van de zaken mogelijk niet thuis onder de noemer ‘grofvuil’.

Op sociale media reageerden heel wat bewoners geschokt op het gigantische sluikstort. Een getuige die er passeerde, zou een persoon gezien hebben. “Ik zag een vrouw die al het materiaal uit haar woning haalde vlakbij de brug en hier op straat plaatste, het is echt schandalig”, aldus de getuige. “Op dat moment lag er al heel wat afval, dus vermoedelijk waren ze de laatste zaken aan het wegzetten.” 

De eigenaar van het afval laat op sociale media een mail zien van Ilva waarbij hij de aanvraag tot grofvuil-ophaling aanvroeg. “We hebben deze aanvraag inderdaad ontvangen. Al zitten er bij het stort mogelijk wel zaken die niet tot het grofvuil behoren", zegt Tina Verraes van Ilva. “Als er zaken bij zijn die hier niet thuishoren, moeten ze deze op een andere manier laten ophalen maar niet via ons", klinkt het. Ironisch genoeg werd het afval in kwestie uiteindelijk niet opgehaald door Ilva omdat er melding werd gemaakt van een sluikstort.

De politie en de bevoegde instanties waren op de hoogte van het vele materiaal dat buiten stond. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.