Unizo positief over nieuw parkeerbeleid: “Eerste half uur gratis, dat is zeer goed”

Freek Van Neck, voorzitter van Unizo Aalst.
Unizo Freek Van Neck, voorzitter van Unizo Aalst.
Unizo Aalst staat positief tegenover het nieuwe parkeerbeleid dat de stad vanaf april wil invoeren. Straatparkeren wordt duurder en betalend tot 19 uur, maar het eerste half uur zal ook gratis zijn. Er was de voorbije dagen op sociale media veel kritiek op de wijzigingen, maar Unizo is wel tevreden.

Een overzicht van wat er allemaal verandert op 1 april 2020, vind je hier. Freek Van Neck van zelfstandigenorganisatie Unizo is positief. “Het gaat hier niet zomaar om een verhoging van de tarieven, er zit een visie achter. En wat is die visie? Het verkeer in de stadskern beperken en verminderen, parkeren aan de rand van de stad promoten. De stad wil mensen aanzetten om aan de rand van het centrum te parkeren. Als zelfstandigenorganisatie zijn we blij dat de Shop&Go-plaatsen uitgebreid zullen worden en dat wie komt winkelen dertig minuten gratis mag parkeren. Dat is een heel goede zaak.”

Unizo maakt zich wel zorgen over de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan. “In 2017 keurde de gemeenteraad een mobiliteitsplan goed dat gedragen was door ons en andere stakeholders zoals Voka, de Fietsersbond en De Lijn. Uren overleg gingen daaraan vooraf. In de pers lazen we dat de stad nu een vernieuwd plan wil invoeren, maar overleg is daar niet over geweest. Binnenkort zitten we samen met schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht om daarover te praten”, zegt Freek Van Neck.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tineke Huylebroeck

    Online kopen = geen parkeerkosten ! Jaag iedereen maar weg uit de stad, doe zo verder, jongens toch ...

  • YVAN VERHAVERT

    Hallo Unizo?! Aalst pretendeert een winkelstad te zijn! Parkeren wordt nu nog duurder voor wie eens een namiddag wil shoppen in Aalst! Dit zal het winkelen alleen nog meer afschrikken, resulteren in nog minder bezoekers aan onze charmante stad en op termijn nog meer leegstand, meer werkloosheid en een stad die nog minder aantrekkelijk wdt om te komen shoppen. Jammer dat er geen stimuli van de stad uitgaan zoals bv gratis parkeren op woensdag en zaterdagnamiddag en goedkopere tarieven i

  • Roger Mortier

    Beter gaan winkelen in grote shoppingcentra. Veel goedkoper en geen parkinggeld. Stadswinkels ten dode opgeschreven.