Twintigers opgepakt en aangehouden na afpersing in Aalst: Daders lopen tegen de lamp door camerabeelden

Copyright : Geert De Rycke
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Aalsterse politie twee 21-jarigen opgepakt met de Tanzaniaanse en Nederlandse nationaliteit. Zij werden gearresteerd in het kader van afpersing. 

De twee jongemannen hadden eerder die nacht twee andere personen ingesloten en bedreigd op straat. Ze werden onder druk gezet om al hun geld af te geven. Hierbij zeiden de mannen dat ze gewapend waren en dat lieten ze ook duidelijk zien aan de slachtoffers. Beide slachtoffers hebben al hun geld overhandigd aan de verdachten en gingen daarna lopen. 

Dankzij de camera’s in de buurt konden de twee snel gelokaliseerd en gearresteerd worden. Het parket vorderde hen voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, die hen allebei liet aanhouden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.